Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po hádce s přítelkyní se vydal do lesa umrznout. Demonstrativní sebevražda se málem proměnila v tragédii

Policisté minulou neděli museli hledat muže, který se po hádce s přítelkyní rozhodl ukončit svůj život tak, že umrzne v lese. Hlídka ho nakonec našla v hlubokém lese nedaleko Kokonína.

K hádce došlo na nádraží v Jablonce, odkud měli oba odjet do Prahy. Muž ženě ale řekl, že se zabije a z nádraží odešel a v prostoru křižovatky Dlouhá a 5. května navíc odhodil svrchní oblečení. Jeho přítelkyně tak zavolala policii. „Žena se s ním ještě spojila telefonicky, kdy jí opět sdělil, že chce umrznout, je pod sněhem a je mu zima. Poté měl již telefon nedostupný,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Po muži tak začaly pátrat hlídky policistů i strážníků včetně psovoda, a to v okolí Kokonínské ulice. „Při tomto pátrání policisté muže nalezli v hlubokém lese mimo pěší stezky, a to 23 minut po půlnoci. Muž ležel v prohlubni ve sněhu, oblečen byl jen do půl těla a tričko si držel v ruce. Byl silně podchlazený a policistům přiznal, že takto v lese ležel asi dvě hodiny,“ dodala mluvčí.

Muž nemohl ani sám chodit, policisté ho zabalili do termofólie a přemístili do služebního auta, poté na místo přijela i sanitka. 

Policistů řekl, že to měla být pouze demonstrativně, ale pod vlivem alkoholu a marihuany a alkoholu už nemohl vstát. „Dle svých slov situaci velmi podcenil a hlídkám neustále děkoval za záchranu života,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, sebevražda, pátrání, jablonec, Kokonín, les, Praha, Jablonka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po hádce s přítelkyní se vydal do lesa umrznout. Demonstrativní sebevražda se málem proměnila v tragédii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.