Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Policie dopadla recidivistu, který se v centru Liberce vloupal do devíti aut

Některým recidivistům není rady ani pomoci. A stejně tak tomu je o šestačtyřicetiletého pachatele, který má za sebou vloupání do devíti osobních automobilů.

Tomuto muži zjevně pobyt za mřížemi výrazně nepomohl. Ačkoliv byl na podzim loňského roku propuštěn, sotva po pár dnech na svobodě se opět dostal do křížku se zákonem. „Recidivsta se rozhodl přilepšit si tou nejsnazší formou. Během necelých tří týdnů se vloupal do devíti automobilů,“ sdělil mluvčí policie Vojtěch Robovský.  

Z aut, u kterých rozbil okénko, bral vše, co našel. Od oblečení a elektronářadí, přes brýle až po drobné mince. Asi se řídil heslem „každá koruna dobrá“. „Majitelům tak způsoboval větší vrásky spíše škodou na rozbitých oknech než ukradenými věcmi,“ řekl mluvčí.

Celková výše škody na odcizených předmětech se totiž vyšplhala zhruba na 7 tisíc. Škoda na poškozených autech ale vyšla dohromady na skoro 70 tisíc. „Policisté se pustili do pátrání a množství nashromážděných důkazních prostředků je dovedlo právě až k šestačtyřicetiletému recidivistovi,“ komentoval Robovský. Tomu za krádeže a poškození cizí věci hrozí opět vězené v rozmezí 6 měsíců až 3 roky.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, vloupání, auta, centrum, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla recidivistu, který se v centru Liberce vloupal do devíti aut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.