Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bezohledná partička se rozhodla vyrazit na skútry do Krkonoš. Chytla je policie

Ve středu dopoledne strážci Správy Krkonošského národního parku narazili na skupinu skútrů. Dobrodruzi si vyrazili užít nových do zakázaných zón národního parku. Jejich projížďku ukončili strážníci, kteří si na ně počkali. Jejich chování se bude projednávat ve správním řízení.

„Projeli prakticky celé Krkonoše, rozjezdili ty nejcennější lokality národního parku. Hrubě narušili ochranu 1. zóny KRNAP a ohrožovali mimo jiné i hnízdiště sokola stěhovavého a zimoviště tetřívka obecného,“ říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

Na „závodníky“ celý den upozorňovali rozčílení boudaři i místní obyvatelé. A jelikož se s ničím podobný nesetkali ani strážníci KRNAPU, povalili na pomoc i policii. Těm se prvního řidiče podařilo chytit u Luční boudy.

Zbytek se podařilo zastavit až ve chvíli, kdy se svou zběsilou jízdou končili a přijížděli na parkoviště. Správa Krkonošského národního parku se všemi zahájila správní řízení. Zároveň byli předány do rukou policie.

„Podezření jsou z porušení podmínek nouzového stavu a zákazu překračovat státní hranici. „Velmi si ceníme aktivní součinnosti všech oddělení Policie ČR, díky nimž se podařilo přestupce chytit prakticky přímo při činu,“ dodal Böhnisch.

Nejsou jediní, které láka čerství sníh

Na čerstvý sníh vyrazili i mnozí lyžaři, kteří si z nejpřísněji chráněných lokalit Krkonoš (z Kotle a Obřího dolu) vytvořili lyžařský areál. I v tomhle případě lyžaři pravděpodobně skončí na policii.

Adrenalinový sportovci tak obohatí obecní kasu. Polovinu peněz půjdou na zlepšení kvality života pro místní. Ta druhá skončí ve Státnímu fondu životního prostředí, který zajišťuje financování projektů jako například Zelená úsporám či Dešťovka.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KRNAP

Štítky Krkonoše, skůtr, policie, národní park, sníh, adrenalin, Správa Krkonošského národního parku, Robin Böhnisch, Krkonošský národní park, Luční bouda, Policie České republiky, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Janko

Napařit pořádně mastnou pokutu,některá h.....a na čtyřkolkách a teréních motorkách si to zaslouší.Podobných "úlovků"by mělo být víc.

Sobota, 4. dubna 2020, 12:25Odpovědět

Bezohledná partička se rozhodla vyrazit na skútry do Krkonoš. Chytla je policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.