Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Během pár dní zasahovali hasiči u více než 30 požárů. Ohníčky tak raději omezte

Hasiči mají za sebou perné dny. Nejenže již samotná situace okolo koronaviru není pro složky IZS jednoduchá, ale navíc v posledních dnech zasahovali u mnoha požárů.

V Libereckém kraji vyjeli během posledních pěti dní hasiči k celkem 31 požárům, kterése týkaly lesních nebo polních porostů. „Nejvíce požárů bylo na Českolipsku,“ uvedli hasiči na twitteru.

Zatímco na Českolipsku šlo o celkem 14 případů, na Liberecku vyjížděly jednotky k jedenácti požárům, na Jablonecku ke 4 a na Semilsku ke dvěma událostem. Za většinou požárů stojí lidská neopatrnost, nedovolené rozdělávání ohně, pálení klestí,“ upozornili hasiči.

Požárů v přírodě i nadále neustále přibývá. Čtyři jednotky hasičů vyrazily v úterý odpoledne do Starého Harcova, kde hořely klády a větve.

Včera hasiči likvidovali například požár poblíž hradu Houska. Pálení klestí i rozdělávání ohýnků by tak lidé měli opravdu zvážit a počínat si opatrně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, požár, Liberecký, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Houska, Twitter, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během pár dní zasahovali hasiči u více než 30 požárů. Ohníčky tak raději omezte  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.