Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec žádající o azyl chtěl do Česka. Skončil v karanténě

Většina kontrol na hraničním přechodu u Harrachova probíhá bez problémů. Výjimkou ale byl osobák, ve kterém cestoval cizinec z Ukrajiny.

Zpočátku to vypadalo jako běžná kontrola. Řidič na povel policistů zastavil a předložil své doklady. Jenže právě ověření o tomto muži ukázalo, že jde o žadatele o azyl. „Policisté tak museli muže vpustit do České republiky, zároveň se na něj ale vztahovalo nařízení týkající se karantény,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jenže muž, který byl v minulosti z České republiky opakovaně vyhoštěn, porušil povinnost setrvat na území našeho státu po dobu soudního řízení o azylu. Paradoxem bylo také to, že při započetí řízení o udělení azylu musel odevzdat svůj cestovní doklad. To také učinil, jenže si posléze požádal o nový, který mu byl jeho zemí vydán. No a tím se policistům právě prokázal,“ komentoval Robovský.

Sedmačtyřicetiletý cizinec tak nakonec skončil v Bělé – Jezové, v zařízení pro zajištění cizinců, kde musí přečkat karanténu. U muže byl také proveden test na koronavirus, který měl negativní výsledek. Nyní je na soudu, jak s celou záležitostí naloží.

Ten totiž může zastavit řízení o udělení azylu, k čemuž nejspíše dojde. S největší pravděpodobností tak začne cizinci běžet lhůta pro vycestování a následně i zákaz pobytu v ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky policie, krimi, Liberecký, cizinec, Česko, karanténa, Ukrajina, Harrachov, Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec žádající o azyl chtěl do Česka. Skončil v karanténě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.