Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stanice hasičů v Semilech, kde se objevil koronavirus, funguje opět v běžném provozu

Stanice profesionálních hasičů v Semilech funguje opět v běžném provozu. Omezení tam před měsícem způsobila nákaza novým koronavirem. Onemocnění testy potvrdily u jednoho hasiče, už se vyléčil. V pondělí byl uschopněn a ve středu se vrátil do služby, řekla krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Zatím to byl jediný hasič z Libereckého kraje, který covidem-19 prokazatelně onemocněl. Po jeho pozitivním testu, aby se zamezilo dalšímu šíření nákazy, zahájili hasiči okamžitě na stanici v Semilech dekontaminaci a všech 46 pracovníků stanice izolovali. Na zámku v Semilech navíc vytvořili záložní stanici. Následné testy všech hasičů, kteří byli v kontaktu s nakaženým, byly sice negativní, přesto jich zůstalo preventivně v karanténě 19. Ani jich se nyní už žádné omezení netýkají. Aktuálně podle Hložkové v karanténě není ani jeden z hasičů v kraji. „Vše je ve standardním režimu, stále ale trvají bezpečnostní a hygienická opatření, co máme nastavené v celém kraji," řekla.

V Libereckém kraji podle informací krajské hygienické stanice testy nákazu novým koronavirem od začátku epidemie potvrdily u 198 nemocných. Přes 86 procent nakažených už se vyléčilo. Komplikacím spojeným s koronavirem podlehli v kraji čtyři senioři, měli ale i jiná závažná onemocnění.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, koronavirus, Semily, COVID-19, infekční onemocnění, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice hasičů v Semilech, kde se objevil koronavirus, funguje opět v běžném provozu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.