Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Utekl z vězení a na svobodě nebyl ani dvě hodiny. Schovával se u přátel v posteli

Začátek týdne nebyl pro policisty v České Lípě zrovna nenáročný. V pondělí odpoledne totiž dostali oznámení, že z místního nestřeženého pracoviště utekl vězeň.

Policisté se okamžitě pustili do pátrání. Pročesávali celé město a hledali čtyřicátníka, který si za mřížemi strážnické věznice odpykával trest za majetkovou trestní činnost. „Na pracovišti se vymluvil, že jde na toaletu, místo toho ale zamířil na vrátnici, kde podlezl závoru a utekl,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Šetření policisty zavedlo i k jedné rodině, kde měl mít hledaný přátele. A zprvu se zdálo, že o muži opravdu nic neví. „Kamarád vězně popřel, že by ho znal a dokonce pozval policisty dovnitř, aby se přesvědčili, že doma nikoho neukrývá,“ popisovala Baláková.

Policisté prošli celým bytem a v ložnici narazili na ženu, která seděla na posteli. Vzhledem k tomu, že se jednalo o postel s úložným prostorem, požádali policisté, aby ji otevřela. „Žena se nejprve vymlouvala, že je postel rozbitá, ale následně vyhověla. A uvnitř postele se ukrýval hledaný vězeň,“ řekla mluvčí.

Čtyřicátník se policistům ani nijak nebránil a v klidu se nechal odvést. Svobody si tak za těch 85 minut moc neužil. Doposud si odpykával trest v délce 30 měsíců. Nyní by se mu pobyt ve vězení mohl protáhnout až o pět let. Navíc by se za mříže mohli podívat i kamarádi, kteří mu poskytli azyl. Policisté nyní prověřují, zda se nedopustili přečinu nadržování, za který by jim mohly hrozit až 4 roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vězeň, útěk, policie, Českolipsko, postel, věznice, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utekl z vězení a na svobodě nebyl ani dvě hodiny. Schovával se u přátel v posteli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.