Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Recidivista chtěl vykrást stavební buňku na Rašovce. Načapal ho majitel

Sedmačtyřicátníkovi z Liberecka padla do oka stavební buňka na soukromém pozemku na Rašovce. Obsahem buňky si chtěl očividně přilepšit. To mu ale překazil majitel buňky, který přivolal policii.

Zloděj se do buňky vloupal v polovině května. Jenže na místo v té době právě přijel majitel, který buňku využívá k rekreaci. „Majitel okamžitě zjistil, že něco není v pořádku. U buňky byly otevřené dveře a neznámá osoba uvnitř se začala schovávat,“ sdělila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Muž se majiteli přiznal, že na místě kradl a lup si ukládal do batohu. Sice se snažil majitele „ukecat“, aby na místo nevolal policii, ten se ale přesvědčit nenechal a během chvilky byli na místě muži zákona. „Policisté na místě zjistili, že dotyčný měl v plánu odnést třeba řetězovou pilu, pilník na broušení řetězu pily i potraviny,“ komentovala Šrýtrová.

To ale zdaleka nebylo vše. Kdyby zloděje, který byl v minulosti už několikrát trestán, nikdo nevyrušil, sbalil by i boty, kameru n VHS i videokazety. Tyto věci si připravil na kamna, ale odnést si je už nestihl. Z místa ho policisté převezli přímo na služebnu, kde strávil zbytek noci. Nyní je tak muž obviněn ze spácháí zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody, za které by mohl vyfasovat až osm let, jelikož se činů dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky zloděj, Rašovka, Liberecko, policie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista chtěl vykrást stavební buňku na Rašovce. Načapal ho majitel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.