Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: U Malé Skály hořel les, s hašením pomáhal vrtulník

U Malé Skály likvidovali dnes odpoledne hasiči požár, který zasáhl zhruba půldruhého hektaru lesa. Likvidaci zkomplikoval náročný terén. S hašením ohně proto pomáhal policejní vrtulník, provedl 36 shozů a místo opustil. Hasičům se po 18:30 podařilo požár zlikvidovat, řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.

„Požár byl na operační středisko ohlášen krátce před polednem," řekla Klímová. Hořet začalo na ploše 20krát 30 metrů, postupně se ale oheň rozšířil na plochu zhruba 100krát 150 metrů. Zásah byl podle mluvčí velmi náročný. „Paseka, na které se požár rozšířil, byla plná polámaných a vyvrácených stromů," doplnila Klímová.

Požár u Malé Skály

Čtvrtek, 21. května 2020, 15:40

Požár u Malé Skály
Požár u Malé Skály

Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Na místo postupně vyjelo 16 jednotek. Kvůli nepřístupnému terénu museli zřídit dálkovou dopravu vody. Ochránit museli i lesnickou techniku, odstavenou nedaleko místa požáru. „Místní dobrovolná jednotka zůstane na místě přes noc k vyloučení opětovného rozhoření požáru," dodala mluvčí hasičů.

V posledních dnech jsou kvůli přetrvávajícímu suchu podobné požáry v Libereckém kraji poměrně časné. Ve středu vyjížděli hasiči do oblasti Plešivce u Dubé na Českolipsku. Požár sice neměl velký rozsah, byl ale ve skalnatém terénu daleko od přístupové cesty. Na místo tak museli natáhnout 400 metrů dlouhé hadicové vedení. K požárům v lesích vyjížděli i o víkendu.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, lesy, Jablonecko, Malá Skála, les, terén, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: U Malé Skály hořel les, s hašením pomáhal vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.