Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Paraglidista na Ještědu vlétl do elektrického vedení a spadl z šestimetrové výšky

Paraglidista po startu z Ještědu vlétl kvůli poryvu větru do elektrického vedení, šňůry padáku se přepálily a muž spadl z šestimetrové výšky. ČTK o nehodě, která se stala v pátek večer, informovala horská služba. Mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev řekl, že muž utrpěl lehčí zranění.

Paraglidista vylétl na straně ještědské sjezdové dráhy směrem k Liberci. „Krátce po startu jej ale poryv větru zvedl výš a odvál přes hřeben Ještědu na druhou stranu. Tam už zřejmě zcela neovladatelný padák zamířil nad sjezdovkou Na Pláni mezi dva sloupy třífázového vedení," uvedl Jiří Car, zasahující člen Horské služby Jizerské hory. Dodal, že kvůli bezpečnosti požádali záchranáři přes linku 112 o vypnutí proudu v místě nehody.

Jakmile šňůry povolily, paraglidista spadl z výšky asi šesti metrů. Při pádu si zlomil paži a záchranářům si stěžoval na bolesti v pánvi. Závažnějšímu poranění například bederní páteře či pánevní kosti podle Cara nic nenasvědčovalo. Horská služba proto po ošetření převezla muže na místo, kde pacienta převzala sanitka. „Pacienta při vědomí jsem převáželi pozemní posádkou na traumatologickou ambulanci nemocnice v Liberci," uvedl mluvčí záchranné služby.

Při zavěšení paraglidisty na elektrické vedení se přetrhaly dráty. „Podle informací, které jsme dostali, po přetržení dráty zajiskřily a začal hořet i porost. Během cesty k nehodě proto naši záchranáři kontaktovali i hasiče. Po příjezdu na místo ale už nic nehořelo," uvedl náčelník Horské služby Jizerské hory René Mašín.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba

Štítky ČR, nehoda, paraglidista, Liberec, Ještěd, paragliding, elektrické vedení, horská služba, Liberecký kraj, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paraglidista na Ještědu vlétl do elektrického vedení a spadl z šestimetrové výšky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.