Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Alkohol za volantem bohužel není výjimečný. Strážníci ho řeší čím dál častěji

Přestože většinu lidí by nenapadlo sednout za volant pod vlivem, některým řidičům to zjevně nečiní problém. A to ani s vědomím, že ohrožují ostatní i sami sebe. To potvrzují i zkušenosti jabloneckých strážníků z posledních týdnů.

Ti se totiž setkali za poslední týdny hned s několika ukázkovými případy, jak by chování řidičů vypadat nemělo. Městská policie v Jablonci byla v uplynulých dnech přivolána večer například do Rýnovic, kde mělo jezdit bílé vozidlo a narážet do dalších. Na místě strážníci našli již nabouraný bílý Ford.

Ještě v autě byl řidič ukrajinské národnosti. „Muž nadýchal 1,45 promile. Na místě ho strážníci předali Policii ČR,“ uvedl Roman Šípek, ředitel MP Jablonec. Naštěstí se alespoň nepotvrdilo, že by stihl řidič nabourat i další auta. Další nezodpovědný řidič jel z Rádla do Jablonce a neustále přejížděl ze svého pruhu do protisměru a tím ohrožoval ostatní. „Oznamovatel hlídku MP naváděl a díky tomu se podařilo vozidlo rychle najít v ulici Podhorská,“ popsal Šípek. I u tohoto řidiče byla zkouška pozitivní a prozradila, že měl v sobě 2,16 promile alkoholu.

Více než 2,6 promile hlídka pro změnu naměřila u řidiče, který jel ulicí Havlíčkova, a u kterého se domnívala, že by mohl být pod vlivem. „Krátce předtím ho totiž stejná hlídka řešila právě za požívání alkoholických nápojů na místě, kde je to obecně závaznou vyhláškou zakázáno. Proto řidiče po ověření totožnosti vyzvala, aby se podrobil dechové zkoušce,“ řekl ředitel.

Instinkt nezradil strážníky ani v dalším případě. Když totiž jednoho večera viděli skupinku přiopilých osob okolo červeného Fiatu, tušili, že za chvilku bude někdo z partičky vůz nejspíš řídit. A strážníky neoklamal ani zdánlivý odchod opilců. Jen o deset minut později už stavila jiná hlídka právě toto auto.

Řidič sice zastavil, strážníky ale zarazila jeho špatná artikulace i zpomalené reakce, proto ho podrobili dechové zkoušce, která domněnku potvrdila. Naměřila totiž 1,67 promile.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP LBC

Štítky strážníci, alkohol, městská policie, Jablonecko, Jablonec, Ford Motor Company, Policie České republiky, Rýnovice, Fiat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol za volantem bohužel není výjimečný. Strážníci ho řeší čím dál častěji  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.