Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Auto v plotě nebo betonovém sloupku. I tak může skončit řízení pod vlivem

Letní dny svádějí k tomu, abychom si dali nějaký příjemný studený drink. Bohužel někteří lidé sáhnou po alkoholu a pak se ještě vydají na cestu automobilem.

Bohužel často to nedopadá šťastně. Stejně jako ve dvou případech, ke kterým o víkendu vyjížděli policisté. „Nejen nepozornost, ale zřejmě i alkohol vedl k tomu, že čtyřicetiletá žena havarovala v Kryštofově údolí,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Řidička zde nabourala do plotu rodinného domu. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Za to škoda se vyšplhala až k 50 000 korun. Dechová zkouška prozradila, že žena měla v dechu 1,4 promile.

„V druhém případu jel šestadvacetiletý řidič po silnici první třídy Rynolticemi, když nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky a vyjel mimo komunikaci do odvodňovací strouhy,“ řekl Robovský. Následně narazil do betonového mostku. I u něj dechová zkouška potvrdila alkohol, a to více než dvě promile. V tomto případě dosáhla škoda k hranici 70 000 korun.

Jindy mají podnapilí řidiči štěstí v neštěstí. Nezpůsobí naštěstí žádnou nehodu, bohužel pro ně je ale dopadne policejní hlídka. I k takovým případům došlo v posledních dnech.

Takto policisté lapili třeba čtyřicetiletého cizince, který jel v Liberci po ulici České mládeže. „Tento hříšník nadýchal bezmála 2,7 promile. Následovalo tak zadržení a umístění do policejní cely,“ dodal mluvčí. Dalšího výtečníka kontrolovali policisté na silnici pro motorová vozidla ve směru na Prahu. Ani tento řidič neušel dechové zkoušce. Tentokrát výsledek naměřil 1,4 promile.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky alkohol, nehoda, opilec, policie, dechová zkouška, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto v plotě nebo betonovém sloupku. I tak může skončit řízení pod vlivem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.