Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Ani před jízdou na kole se pití alkoholu nevyplácí. Své o tom ví cyklisté na Jablonecku

V uplynulých dnech řešili policisté na Jablonecku hned dvě nehody, které měly velmi podobný scénář. V obou případech totiž figuroval cyklista a alkohol.

K první nehodě došlo na Malé Skále, kam sjížděl krátce po sedmé hodině večerní cyklista od Besedic. „Muž začal před pravotočivou zatáčkou brzdit, dostal smyk a upadl na vozovku,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Z místa byl s blíže nespecifikovaným zraněním převezen do turnovské nemocnice. Ještě předtím ale u něj provedla policie dechovou zkoušku, která naměřila 1,04 promile. Víc jak dvojnásobek nadýchal třiatřicetiletý muž po nehodě na Smržovce.

Ten jel pro změnu po půlnoci ulicí Hlavní. „Muž nezvládl na svém kole značky Reta řízení a upadl na vozovku,“ popsala Sochorová. Ani tohoto cyklistu neminula před odjezdem do nemocnice dechová zkouška. Tentokrát s výsledkem 2,53 promile.

Policisté si navíc důkladně prohlídli i jeho kolo a zjistili, že nejenže nemá předepsané osvětlení a odrazky, ale nemá ani funkční přední brzdu. Okolnostmi obou případů se i nadále zabývají jablonečtí policisté.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Jablonecko, nehoda, cyklista, okres Jablonec nad Nisou, havárie, Malá Skála, Besedice, Smržovka, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani před jízdou na kole se pití alkoholu nevyplácí. Své o tom ví cyklisté na Jablonecku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.