Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Jablonce jezdil poslední tramvají, do rána vykrádal auta. Za dvě noci jich stihl šestadvacet

Kriminalisté zadrželi sedmačtyřicetiletého muže, který se podle jejich zjištění v průběhu dvou nocí vloupal do 26 aut v Jablonci nad Nisou. Muž je stíhán vazebně, hrozí mu až tři roky vězení. „Do Jablonce jezdil poslední tramvají z Liberce a do rána chodil po městě a násilím se dostával do zaparkovaných vozidel," uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Z aut bral muž podle policie peníze a platební karty, které následně používal při nákupech do 500 korun, kdy není nutné zadávat kód PIN. Způsobil škodu za 150 tisíc korun. „Ve všech případech byla škoda vzniklá na poškození vozidla vždy mnohonásobně vyšší než hotovost, kterou v něm našel a odcizil," poznamenala Sochorová.

Poprvé podle ní přijel muž, který byl v minulosti za krádeže už odsouzen, z Liberce na konečnou zastávku tramvaje v Jablonci 30. srpna. Vydal se směrem k nemocnici. „Vloupal se do několika vozů a časně ráno odjel zase tramvají do Liberce. Tento výjezd zrealizoval ještě jednou, a to hned následující noc," uvedla policejní mluvčí. Tentokrát se vydal směrem na Žižkův vrch. „Během těchto dvou noci se tak stačil vloupat celkem do 26 vozidel. Vždy rozbil skleněnou výplň u dveří," uvedla.

Kriminalisté muže zadrželi 2. září krátce po vystoupení z tramvaje. „Kriminalistům následně přiznal, že i během této noci měl v úmyslu v Jablonci nad Nisou vykrádat další zaparkovaná vozidla. Byl to totiž jeho způsob obživy," dodala Sochorová. Odcizené peníze muž používal na nákup potravin, alkoholu a cigaret. Část z nich také utratil v herních automatech.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, automoto, Jablonec, Jablonec nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jablonce jezdil poslední tramvají, do rána vykrádal auta. Za dvě noci jich stihl šestadvacet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.