Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bezdomovec spadl do potoka a kamarád mu nepomohl, policie ho nalezla mrtvého

Kriminální policie se aktuálně zabývá úmrtím pětapadesátiletého bezdomovce, kterého našla v korytě Boberského potoka ve Cvikově.

Podle oznamovatele, který kontaktoval policii prostřednictvím linky 158, muž do potoka spadl ve čtvrtek kolem osmé hodiny večer a od té doby byl nezvěstný. „Policie prohledala koryto potoka a našla zde bezvládné tělo muže, který nejevil známky života,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté nenašli na těle muže žádná závažná zranění. Co tedy způsobilo úmrtí, by měla odhalit nařízená soudní pitva. Vše by se mohlo jevit prostě jako nešťastná náhoda. Policie ale zjistila, že když muž spadl do potoka, nebyl sám. S mužem byl další místní bezdomovec. „Služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru zahájila v této věci úkony trestního řízení pro přečiny usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci,“ komentovala Baláková. Pokud by se to potvrdilo, mohl by muž skončit za mřížemi až na dva roky.

Druhý bezdomovec byl totiž u toho, když muž do potoka spadl a údajně se mu snažil pomoci a vytáhnout ho ven. Když to ale nešlo, šel spát a zanechal muže v potoce bez pomoci. Oba muži byli toho večera navíc pod vlivem alkoholu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Liberecký, bezdomovec, úmrtí, Českolipsko, Cvikov, policie, potok, Boberský potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec spadl do potoka a kamarád mu nepomohl, policie ho nalezla mrtvého  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.