Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Senior se vloupal do chaty na Bedřichově. Při druhém pokusu ho dopadla policie

Policii se přímo na místě činu podařilo dopadnout třiasedmdesátiletého zloděje, který se během jednoho večera vloupal hned do dvou chat v katastru obce Bedřichov na Jablonecku.

K prvnímu vloupání došlo v úterý kolem osmé večer. „Pachatel rozbil výplň okna, vnikl do rekreační chalupy a odcizil lyžařské rukavice v hodnotě 800 korun,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Sochorová. Zatímco samotná krádež by asi nebyla zas tak hrozná, poškozením objektu způsobil škodu okolo 13 000 korun.

Zloděje na místě nachytal majitel, který právě přijel a slyšel uvnitř chalupy pohyb. Jenže než přijela policie, byl pachatel fuč. Takové štěstí už zloděj neměl o dvě hodiny později, kdy se vloupal do další chalupy. „Policie při kontrole zjistila, že jedna z chalup má rozbité okno a předpokládala, že pachatel se nachází ještě uvnitř,“ komentovala Sochorová.

Hlídka měla na místě i psovoda. Proto vyzvala zloděje, aby chalupu opustil, jinak bude použit služební pes. Na to senior zareagoval, vyšel před budovu a následně si to s policisty namířil přímo na služebnu. Zde si vyslechl, že mu za spáchání přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a zločinu krádež během nouzového stavu hrozí až osm let.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, krimi, Liberecký, zloděj, Bedřichov, chalupa, okres Jablonec nad Nisou, chata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior se vloupal do chaty na Bedřichově. Při druhém pokusu ho dopadla policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.