Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Osmkrát trestanému recidivistovi podala pomocnou ruku církev. Ve farnosti ukradl počítače i platební kartu

Pomoci mnohokrát trestanému třicetiletému muži se rozhodla církev v Liberci. Ta recidivistovi po dalším návratu z výkonu trestu poskytla práci a pár týdnů to skutečně vypadalo na napravení hříšníka. Nutkání rychlého přilepšení ale bylo silnější a muž je tak opět ve vazbě. Do farnosti se totiž vloupal a kradl tam.

„V jedné z kanceláří odcizil odložený počítač spolu s uloženou platební kartou. S vidinou snadného zisku začal navštěvovat bankomaty a nakupovat přes internet. Ve 24 případech z karty vybral bezmála 112 tisíc korun. V dalších 122 případech se pokoušel realizovat platby u obchodníků nebo vybírat z bankomatů, přičemž částka, kterou se takto pokusil zneužít, dosáhla 770 tisíc korun,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

To mu ale nestačilo a do budovy se poté vloupal ještě jednou a odcizil další počítač, ke kterému připojil také elektronářadí určené na drobné opravy.

A třetí vloupání přišlo na začátku října. „Vypáčil vstupní dveře do kanceláří, které prohledal a odcizil další platební kartu a uskladněné potraviny. Z bankomatů pak ve třech případech úspěšně vybral 14 tisíc korun. Dalších 13 výběrů v hodnotě více jak 76 tisíc korun skončilo nezdarem,“ dodal mluvčí.

Farnost pak mimo pracovní dobu navštívil ještě jednou, při vloupání do jedněch dveří ho ale vyrušil alarm, a tak utekl. To už ale policisté měli tolik důkazů, že bylo jasno. „Kromě zahájení trestního stíhání pro spáchání zločinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podal policejní komisař také podnět k návrhu na mužovo vzetí do vazby. Podnět byl akceptován a 30letý recidivista tak vyčká verdiktu soudu v cele vazební věznice. Hrozí mu dva roky až osm let, což je trestní sazba za spáchání krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky recidivista, policie, farnost, církev, počítač, platební karta, bankomat, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmkrát trestanému recidivistovi podala pomocnou ruku církev. Ve farnosti ukradl počítače i platební kartu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.