Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krásky z Ruska a američtí vojáci. Podvodníci lákají z lidí přes internet statisíce korun

Dojemné příběhy o vojácích na těžkých misích i kráskách z Ruska stále ještě dokážou některým lidem rozehřát srdce natolik, že na emotivní historky naletí a pošlou těmto lidem klidně i několik stovek tisíc.

Podvodníci útočí na internetových seznamkách a samozřejmě i na sociálních sítích. A případy, kdy se neznámým pachatelům podařilo vylákat peníze z naivních lidí, evidují i policisté v Libereckém kraji. Loni došlo v kraji hned ke dvěma podvodům, ve kterých figuroval údajný americký voják, a ke dvěma podvodům na internetových seznamkách.

Letos se počet takových případů zatím vyšplhal na šest. Jedním z případů se nyní zabývají policisté na Jablonecku. „Neznámý pachatel vystupoval na internetové seznamce jako Ruská kráska. Mělo se jednat o učitelku, která po několikaměsíční komunikaci vmanipulovala muže do toho, aby jí poslal 130 000 korun na výdaje spojené s cestou do Česka,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Tyto peníze ji muž poskytl a zřejmě stále doufal, že se s kráskou opravdu setká. Ta ho ale před odletem požádala o dalších 130 000 na pokrytí dluhů týkajících se jejího domu. „V tu chvíli došla muži trpělivost a požádal ženu, aby mu všechny peníze vrátila. Od té doby s ním nekomunikuje,“ komentovala mluvčí. Je víc než zřejmé, že muž se asi nechal napálit.

Pro změnu bohatým americkým vojákem se nechala napálit žena z Českolipska. Voják jí měl zaslat zlato získané během mise a ona měla „pouze“ uhradit náklady na pojištění a různé poplatky, které se vyšplhaly na 180 000 korun. Když chtěl ale po ženě další peníze, narazil. Dotyčná je totiž neměla. A ani nátlak, aby si půjčila v bance, nepomohl. Naopak se žena obrátila na policii. A ta usoudila, že jde opět nejspíše o podvod. „Policie tak varuje, aby si lidé dávali pozor na virtuální přátelství, která jsou zatěžována finančními požadavky,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, podvod, voják, seznamka, Rusko, peníze, Liberecký kraj, Česko, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásky z Ruska a američtí vojáci. Podvodníci lákají z lidí přes internet statisíce korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.