Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Divoká jízda opilého muže po Frýdlantu. Několik nehod, poté útěk

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je obviněný třiatřicetiletý muž, který 3. října řádil opilý ve Frýdlantu. Za to mu hrozí až tři roky vězení.

Řidič jel po dvacáté hodině Škodou Octavia, se kterou v místech poblíž kavárny Jazz vjel do venkovní zahrádky, kde narazil do dvou květináčů, jednoho slunečníku, a ještě do vedle zaparkovaného vozidla Škoda Roomster. 

Jenže muž pokračoval dál směrem ke kostelu, kde narazil do kovového sloupku, který nárazem vyvrátil. „Na tomto místě vozidlo Škoda Octavia ponechal a utekl, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Pro přivolané policisty pak nebylo příliš těžké muže najít a krátce po jednadvacáté hodině při provedené dechové zkoušce mu byla naměřena hladina alkoholu v dechu 1,76 promile. „Podezřelý s naměřenou hodnotou souhlasil a k požití alkoholu před jízdou se přiznal,“ dodala mluvčí. 

Ke zranění osob nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 37 tisíc korun. „Podezřelému nyní za spáchání trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, a to vzhledem ke skutečnosti, že při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu,“ uzavřela Sochorová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Frýdlant, policie, alkohol, Škoda Octavia, Škoda Roomster

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoká jízda opilého muže po Frýdlantu. Několik nehod, poté útěk  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.