Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Semilsku vzplála hala na výrobu matrací

Včera odpoledne došlo k požáru výrobní a skladovací haly společnosti Hilding Anders ČR, která vyrábí matrace, v Roztokách u Semil.

Na místě zasahovalo 19 hasičských jednotek z Libereckého i sousedního Královéhradeckého kraje. Krátce před 20:00 se hasičům podařilo oheň lokalizovat, řekla ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Lucie Hložková.

Podle předpokladů měla likvidace rozsáhlého požáru pokračovat až do půlnoci.

Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili zvláštní stupeň poplachu. Požár byl podle Hložkové na operační středisko nahlášen krátce po 17:00. Oheň podle ní zasáhl celou halu, plameny se dostaly i střechou ven. V hale bylo několik zaměstnanců, kteří ale před ohněm včas utekli, uvedla mluvčí. „Nikdo nebyl zraněn," dodala. Zaměstnanci pak podle ní spolu s hasiči zachraňovali materiál před požárem.

„Požářiště rozdělili na tři úseky, na každém z nich zasahovali hasiči i s pomocí výškové techniky," doplnila mluvčí. Na místo byl podle ní povolán chemický automobil pro doplňování tlakových lahví. Vodu zajišťovaly velkoobjemové cisterny. „Hasiči zřídili dálkovou dopravu vody z koupaliště v nedalekém Kruhu," řekla Hložková.

????????Zvláštní stupeň požárního poplachu byl vyhlášen včera ve večerních hodinách v Roztokách u Jilemnice, kde plameny...

Zveřejnil(a) HZS Libereckého kraje dne Čtvrtek 29. října 2020

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, požár, Semilsko, okres Semily, Liberecký kraj, Roztoky, Česko, Semily, Hasičský záchranný sbor, Královéhradecký kraj, matrace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Semilsku vzplála hala na výrobu matrací  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.