Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jezdil v deset večer na Fügnerce na kolobce bez roušky. Dostal pokutu deset tisíc

Policisté se v posledních dnech v celém kraji zaměřují na dodržování zákazu nočního vycházení. A během jediné noci odhalili hned jedenáct porušení.

Z toho osm  na Liberecku a tři na Jablonecku. Ve všech případech šlo o muže. Dvěma z nich uložili policisté maximální možnou pokutu 10.000 korun. ČTK o tom dnes informovala krajská mluvčí policie Ivana Baláková.

„Pokutu 10.000 korun bude muset například zaplatit 24letý mladík z Liberce, který se jen několik minut před 22:00 proháněl na koloběžce v centru Liberce kolem terminálu ve Fügnerově ulici. Kromě toho navíc neměl dýchací cesty zakryté rouškou. Na otázku policistů, zda ví o tom, že porušuje epidemická nařízení odpověděl, že to ví, ale že je mu to jedno," uvedla Baláková.

Zákaz nočního vycházení platí mezi 21:00 a 4:59 na území celé České republiky. Podle nového vládního opatření platného od středy 28. října do konce nouzového stavu jsou povoleny jen cesty za prací, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku nebo venčení psa do půl kilometru od bydliště. Lidé musejí případně prokázat, proč z domova vyrazili.

Zákaz vycházení porušilo v noci na dnešek na Liberecku a Jablonecku 11 mužů ve věku od 23 do 52 let. „Převážně se jednalo o muže ve věku od 23 do 39 roků. Dvěma z nich uložili policisté v příkazním řízení na místě blokovou pokutu ve výši 10.000 korun, jednomu z nich ve stejném řízení pokutu 5000 korun a osmi přestupcům pokutu ve výši 500 korun," dodala Baláková. Na Semilsku a Českolipsku nezjistili policisté ani jedno porušení zákazu nočního vycházení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, policie, koronavirus, Liberecký, Liberec, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gerard Kahan

Zastřelit, je stané právo a on si courá jen tak na koloběžce a určitě je tam sám a policisté se jdou kvůli němu sami nakazit. Jak jsou prospěšné ty kamery, zabraňují těm nejhorším zločinům páchaným ještě s pomocí nástrojů(koloběžka).0

Úterý, 1. prosince 2020, 23:10Odpovědět

Alexander Stefek

A ještě bych mu přidal obuchem přes hrb až by se z toho zesral.

Sobota, 31. října 2020, 07:15Odpovědět

Jezdil v deset večer na Fügnerce na kolobce bez roušky. Dostal pokutu deset tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.