Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dalších 18 pokut uložili policisté za porušování nočního vycházení

Policisté v Libereckém kraji za porušení zákazu vycházení uložili v noci na včerejšek 18 pokut, o den dříve jich bylo 11.

Další případy řešili policisté domluvou. ČTK to řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Zákaz nočního vycházení platí mezi 21:00 a 4:59 na území celé České republiky od středy. Podle nového vládního opatření platného do konce nouzového stavu jsou povoleny jen cesty za prací, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku nebo venčení psa do půl kilometru od bydliště. Lidé musejí případně prokázat, proč jsou mimo domov.

První noc platného zákazu uložili policisté 11 pokut, ve dvou případech to bylo v maximální možné výši 10.000 korun. V noci na dnešek nebyly sankce tak přísné. „Výše pokuty je závislá podle závažnosti okolností," uvedla Baláková. V noci na dnešek dostali tři lidé tisícikorunovou pokutu, dalších deset pětisetkorunovou, v jednom případě to bylo 300 korun a ve čtyřech 200 korun.

Zatímco v noci na čtvrtek policisté pokutovali jen muže, a to pouze na Liberecku a Jablonecku, o dnešní noci šlo ve čtyřech případech o ženy a polovina z 18 sankcí byla uložena na Českolipsku. Na Jablonecku policisté pokutovali pět lidí a další čtyři na Liberecku. Ani jedinou sankci neuložili policisté za obě noci na Semilsku.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, policie, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, sankce, Česko, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalších 18 pokut uložili policisté za porušování nočního vycházení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.