Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Muž v Jablonci hrozil zapálením auta, které polil benzinem

Cizinec hrozil na čerpací stanici v Jablonci zapálením vozu, který předtím polil téměř dvěma litry benzinu. Policisté cizince, který je v republice nelegálně, obvinili z obecného ohrožení ve stadiu pokusu. Hrozí mu za to až osm let vězení. Muž policistům řekl, že ho vedly hlasy, které slyšel, a vše, co má dělat, mu napovídaly. Byl pod vlivem alkoholu a drog.

Muž ohrožoval své okolí ve středu 28. října po 13:30 na čerpací stanici v Palackého ulici. Zastavil tam s BMW, vzal tankovací pistoli a začal své vozidlo polévat benzínem. Z hadice vytekly skoro dva litry, než se podařilo obsluze čerpací stanice zastavit přívod paliva do stojanu. Na varování obsluhy, co hrozí, muž zareagoval tím, že upustil tankovací pistoli, vzal do ruky zapalovač a začal vyhrožovat zapálením BMW.

S přivolanými policisty odmítl jednat. „Muž, který mluvil velmi špatně česky, uvedl pouze to, že chce na místo nějakého policejního důstojníka, nějakého majora a s nikým jiným se bavit nebude. Jen neustále vykřikoval, ať se k němu nikdo nepřibližuje, jinak se zapálí," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

V tu dobu kolem zrovna náhodou procházel s rodinou vrchní komisař z krajského ředitelství policie Lukáš Ruth. Členy své rodiny poslal pryč a s cizincem začal z pozice důstojníka vyjednávat. „Muž se zklidnil a začal s kapitánem Lukášem Ruthem komunikovat a dokonce se po několika otázkách byl ochoten vzdálit od svého vozidla. Společně spolu odešli k lavičkám, kde se muž policistům již dobrovolně vzdal," dodala Sochorová.

Muž policistů řekl, že má psychické problémy a je rozrušený. „Policisté v jeho dechu na místě činu naměřili hodnotu alkoholu 0,25 promile. Muž navíc jednal nejen pod vlivem alkoholu, ale jak bylo následně zjištěno, také pod vlivem drog," dodala policejní mluvčí. Dalším šetřením podle ní policisté navíc zjistili, že cizinec pobývá na území České republiky neoprávněně.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, Jablonec, benzín, alkohol, čerpací stanice, BMW, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jablonci hrozil zapálením auta, které polil benzinem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.