Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Vojanově ulici opět hořelo. Hasiči evakuovali osmnáct lidí ze dvou domů

Požár odpoledne zasáhl několikapatrový dům v Liberci-Františkově. Hasiči z něj a sousedního domu ve Vojanově ulici evakuovali 18 lidí. Ve spolupráci s městem pro ně bude třeba zajistit náhradní ubytování. Druhé patro jednoho domu je neobyvatelné, řekl zastupující mluvčí krajských hasičů Jan Přerovský.

Zatím není jisté, zda se budou moci lidé vrátit do dalších částí obou k sobě přilehlých domů. Na místo požáru podle Přerovského i proto povolali evakuační autobus hasičů z Jablonce, aby v něm obyvatelé domů počkali, než se situace vyřeší. Příčina a výše škody se bude teprve zjišťovat.

O požáru se hasiči dozvěděli ve 14:43, ze zasaženého domu stoupal hustý a tmavý dým. Plameny vidět nebyly. Požár likvidovali hasiči z pěti jednotek s šesti cisternami a výškovou technikou. „Lokalizovat se podařilo požár půl hodiny po jeho nahlášení," uvedl Přerovský. Hasiči poté oheň dohašovali dvěma vodními proudy skrz střešní konstrukci i zevnitř budovy.

Požár ve Vojanově ulici hasiči likvidovali i v prosinci 2018. Tehdy ze čtyřpodlažního domu evakuovali 11 lidí, nikomu se nic nestalo. Ve Vojanově ulici se na tři domy vztahuje od loňského roku takzvaná bezdoplatková zóna, nově ubytovaní v těchto domech tedy už nebudou mít nárok na doplatek na bydlení. Podle zjištění města tyto domy často slouží jen jako jakási přestupní stanice pro lidi čerpající sociální dávky. Domy jsou ve špatném technickém stavu a obyvatelé nerespektují veřejný pořádek. Zatím není známo, zda některý z těchto domů požár zasáhl.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Liberec, vojanova, dům, Jablonec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vojanově ulici opět hořelo. Hasiči evakuovali osmnáct lidí ze dvou domů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.