Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Před požárem v Desné zachraňovali hasiči čtyři lidi

Před požárem v rodinném domě v Desné na Jablonecku zachraňovali dnes ráno hasiči čtyři lidi. Dva museli z domu dostat pomocí žebříku, další dva potřebovali kyslíkovou terapii. Město pro ně zajistilo náhradní ubytování, do domu se vrátit nemohli, řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jan Přerovský. Příčiny požáru vyšetřovatelé zjišťují.

„Požár byl na operační středisko nahlášen po 07:00, na místo vyjelo pět jednotek," doplnil Přerovský. Hasiči rozebírali konstrukce a požár dohašovali, zhruba po dvou hodinách se ho podle něj podařilo uhasit. Hasiči z domu vynesli desetikilovou tlakovou lahev, kterou museli ochlazovat. „Oheň způsobil škody za 900 tisíc korun," řekl mluvčí hasičů. Uchránit se podle něj podařilo majetek za pět milionů korun.

V posledních dnech jde už o druhý podobný požár, při kterém bylo nutné evakuovat obyvatele domu. V pondělí hořela půda bytového domu ve Vojanově ulici v Liberci. Hasiči museli před ohněm evakuovat 18 lidí. Škodu vyšetřovatelé odhadli na půl milionu korun, příčiny jsou podle Přerovského stále v šetření. I tady muselo město zajistit pro část evakuovaných náhradní ubytování.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, Desná, 2.VERZE, dům, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před požárem v Desné zachraňovali hasiči čtyři lidi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.