Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Že nejsou ve vysoké kabině vidět? Policisté na řidiče kamionů nasadili speciální autobus

Dvaapadesát přestupků zjistili policisté z paluby speciálního policejního autobusu. Zaměřili se především na řidiče kamionů, kteří podle nich hřeší na to, že v kabině z osobních aut nejsou vidět. Nejvíce řidičů nemělo bezpečností pás, část z nich také za jízdy telefonovala.

Akce probíhala na dálnici D10 a na silnici pro motorová vozidla I/35. „Policisté sledovali, zda řidiči a jejich spolujezdci používají povinné bezpečnostní pásy, ale dohlíželi také na to, zda řidiči během jízdy netelefonují či nedrží záznamové zařízení, na způsob jízdy řidičů vozidel, zakázané předjíždění nákladních vozidel v určitých úsecích, respektování dopravního značení, jízdu v jízdních pruzích, technický stav vozidel, zda nemají řidiči předměty bránící ve výhledu z vozidla a plynulý dálniční provoz,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní totiž řidiči nákladních vozidel sázejí na to, že není vidět, co ve vysoké kabině dělají. To ale odhalí autobus policejního Top Speed Teamu, kdy jsou policisté na stejné úrovni, jako řidiči.

Policisté během dne odhalili   52 přestupků, z nichž 50 jich vyřešili přímo na místě příkazem uložením pokut v celkové výši 24700 korun a ve dvou případech tyto oznámili k dalšímu projednání příslušnému správnímu orgánu.

A jaké přestupky řidiči páchali? Nejvíce jezdili nepřipoutaní, dvanáct z nich za jízdy telefonovalo, jeden byl dokonce pod vlivem drog. „Využití policejního autobusu se stále ukázuje jako velmi efektivní nástroj, neboť autobus má při dokumentaci přestupkových jednání výhodu nadhledu," uvedl Jan Frieser z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, autobus, ridiči kamionů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frantisek-feri Juřica

to je ještě v klidu se divim že aestoply ty kteří jezdí řidí

Sobota, 28. listopadu 2020, 21:33Odpovědět

Že nejsou ve vysoké kabině vidět? Policisté na řidiče kamionů nasadili speciální autobus  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.