Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vražda mezi dělníky z Moldavska. Cizinec v Nových Zákupech vraždil kuchyňským nožem

Kriminalisté šetří násilnou smrt cizince v Nových Zákupech na Českolipsku. Podezřelý je jiný cizinec, který je stíhán vazebně kvůli obavě z útěku, uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. „Zatím k tomu nebudeme za policii podávat více informací," dodal. O události informoval Českolipský deník.

Podle informací deníku v malé komunitě dělníků z Moldavska zemřel násilnou smrtí čtyřiadvacetiletý muž po předchozí hádce. Běžným kuchyňským nožem ho jednou ranou usmrtil v jejich obydlí dvaapadesátiletý spolubydlící. Mladého muže, který pocházel z jiné vsi, bodl podle deníku tak, že hrot nože sjel k srdci. Deník také uvedl, že podezřelý z vraždy i oběť pobývali na Českolipsku nelegálně. Zadrženému hrozí trest od deseti do 18 let.

V Libereckém kraji je to pátá vražda od konce července, před tím nebyla letos ani jedna. Z dvojnásobné vraždy obvinili kriminalisté na začátku srpna dvaačtyřicetiletého muže z Kutnohorska. Podle jejich zjištění v rozmezí devíti dnů na přelomu července a srpna na Semilsku zabil dvě ženy, pětatřicetiletou v Rovensku pod Troskami a devětatřicetiletou v Turnově. Násilnou smrtí skončil sousedský konflikt z večera 20. září ve Volfarticích na Českolipsku. Policisté z vraždy obvinili sedmačtyřicetiletého muže, který zastřelil svého o deset let mladšího souseda. Při hádce na něj v opilosti několikrát vystřelil ze své legálně držené pistole. Násilnou smrtí dvaapadesátileté ženy skončila na konci září hádka o alkohol mezi partnery žijícími bez domova v Jablonci nad Nisou. Z vraždy kriminalisté obvinili 49letého muže, stíhán je vazebně. Loni kriminalisté v kraji vyšetřovali jednu vraždu a tři pokusy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, vražda, Českolipsko, Zákupy, Moldavsko, smrt, okres Česká Lípa, Liberecký kraj, okres Kutná Hora, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vražda mezi dělníky z Moldavska. Cizinec v Nových Zákupech vraždil kuchyňským nožem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.