Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči zažili perný víkend. Kromě požárů likvidovali následky silného větru

Silný vítr a do toho několik požárů s druhým stupněm poplachu. S tím vším se museli během tohoto víkendu potýkat hasiči z Libereckého kraje.

Po celý víkend hasiči odklízejí následky silného větru. Už od pátku se přes oblast Frýdlantska prohání silný vítr. Láme stromy, které potom tvoří překážky na pozemních komunikacích, stejně tak na železničních tratích. Padající stromy poničily i zaparkované auto v Raspenavě,“ informovali hasiči na sociálních sítích.

Například v Jindřichovicích pod Smrkem museli jednotky hasičů odstranit poškozenou krytinu ze střechy bývalé textilky. Tato budova ale nebyla ojedinělá. Hasiči u poničených střech musí zajistit vždy krytinu tak, aby nikoho neohrozila.

Hasiči dnes zasahovali také po čtvrté hodině ranní v Českém Dubu, kde byl kvůli požáru zemědělské usedlosti vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na oheň bylo nasazeno pět vodních proudů. „Požárem byla zasažena stodola, od které se později požár šířil do podkroví obytné části objektu přímo sousedícím s požárem zasaženou stodolou. Během hodiny se hasičům podařilo požár lokalizovat,“ napsal HZS LK.

K dalšímu požáru, u kterého byl vyhlášen druhý stupeň poplachu, byli včera vysláni hasiči na Semilsku. V Rokytnici nad Jizerou došlo k požáru roubené chalupy. Před pátou hodinou ranní začala hořet spodní část následně se požár rozšířil po konstrukci nahoru.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky Liebrecký, hasiči, požár, vítr, vichřice, Liberecký kraj, Frýdlantsko, Jindřichovice pod Smrkem, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zažili perný víkend. Kromě požárů likvidovali následky silného větru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.