Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Mikulášská nadílka řidičům. Policisté rozdali šest desítek pokut

Policisté v Libereckém kraji vyrazili v sobotu na silnice. V rámci akce Mikuláš kontrolovali řidiče, zda nejsou pod vlivem alkoholu, ale zajímali je i další přestupky. Celkem zkontrolovali 336 řidičů a u 63 z nich nějaký přestupek odhalili. Tři řidiči byli pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem drog.

Na pokutách policie rozdala 18 300 korun. „Nejčastějším přestupkem, za který řidiči platili pokuty, byl nevyhovující technický stav vozu, a to ve 14 případech. Ostatní řidiči platili pokuty za nepoužití bezpečnostních pásů, celkem v 11 případech, v jednom případě nebyl použit zádržný systém,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová

Podle ní se našli i dva řidiči, kteří překročili nejvyšší dovolenou rychlost. Celkem ve čtyřech případech usedli řidiči za volant bez příslušného řidičského oprávnění a sedm řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti.

A jak to dopadlo s alkoholem a jinými návykovými látkami za volantem? „Dva řidiči měli pozitivní výsledek dechové zkoušky, jeden řidič na Semilsku, který nadýchal 1,45 promile a druhý řidič na Jablonecku s hodnotou 1,5 promile. Další tři řidiči byli pod vlivem drog, a to ve dvou případech na Jablonecku a v jednom na Českolipsku,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky mikuláš, nadílka, policie, alkohol, drogy, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mikulášská nadílka řidičům. Policisté rozdali šest desítek pokut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.