Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Kličkující auťák v Hanychově zaujal policii. Řidič nadýchal přes dvě promile

Policisté se v neděli kolem jedenácté večer rozhodli zkontrolovat řidiče, který se svým osobákem kličkoval v Hanychově.

Řidič nedokázal vůz udržet ve svém jízdním pruhu, a proto se policisté domnívali, že má řidič problém se zdravím nebo s alkoholem. Řidič pokynů k zastavení uposlechl a svůj vůz takřka okamžitě odstavil. Jakmile policisté přistoupili ke kontrole, okamžitě jim bylo z odéru linoucího se z nitra vozu a ze skelněného pohledu muže sedícího za volantem zřejmé, co že bylo příčinou oné nesouvislé jízdy,“ informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Následovala samozřejmě dechová zkouška, která odhalila 2,3 promile v dechu řidiče. Jenže naměřená hodnota se třiašedesátiletému Liberečákovi zřejmě moc nezamlouvala. Do doby, než se 63letý muž z Liberce dozvěděl, kolik mu přístroj na zjišťování hladiny alkoholu v dechu naměřil, s policisty spolupracoval. Poté již jen zarputile odmítal cokoli dalšího s hlídkou řešit,“ komentoval Robovský.

Navíc začínal být agresivní. Nakonec tak skončil na služebně, kde se nechoval o moc lépe. Do rána si tak počkal v policejní cele. Poté mu policisté odebrali řidičák a sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za nebezpečnou jízdu hrozí muži až rok za mřížemi, pokuta nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, policie, alkohol, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kličkujicí auťák v Hanychově zaujal policii. Řidič nadýchla přes dvě promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.