Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silvestrovská noc pohledem záchranářů. Pátrání po sebevrahovi, zabouchnuté dveře i potyčky

Jako poměrně klidný hodnotí letošní Silvestr složky Integrovaného záchranného systému. Přesto do terénu musely během noci několikrát hlídky policie i jednotky hasičů.

Před osmou večerní vyjížděli hasiči HZS LK do Raspenavy, kde došlo k požáru vozidla od zábavní pyrotechniky.

Na policii se obraceli lidé například se stížnostmi ohledně rušení nočního klidu nebo na odpalování pyrotechniky venku po 21. hodině. Když jsme ale na místo, kde k tomu mělo docházet, dorazili, nikoho jsme zde už pochopitelně nezastihli,“ konstatovala mluvčí policie Ivana Baláková. Pár případů se týkalo i lehčích fyzických potyček v rodině nebo na veřejnosti.

V průběhu silvestrovské noci se na policii obrátilo skrze tísňovou linku celkem 84 oznamovatelů, celkově tak musela policie řešit o 36 telefonátů méně než loni.

Do terénu byli vysláni policisté také v souvislosti s pátráním po sebevrahovi. Tento muž se naštěstí včas dostal do rukou zdravotníků. A šťastně dopadl i pohřešovaný opilý čtyřicátník, který se ztratil svému kamarádovi. Naštěstí se sám ozval s tím, že je u své přítelkyně.

Policisté také přispěchali na pomoc rodičům, kteří si zabouchli dveře a nemohli se dostat do domu ke dvouletému dítěti. „Otevřený zatím zůstává jen případ zaběhnutého černého oříška jménem Caddy, o kterém nás informovala jeho majitelka z obce Dráčov. Pejska, který jí zřejmě vlivem hluku z petard utekl při venčení,  postrádala od 21.30 a zatím nevíme, zda si už našel cestu domů,“ dodala Baláková.

„Máme za sebou jeden z nejklidnějších silvestrů. Během prvních hodin roku evidujeme pouze 2 události. První výjezd v novém roce si připsali jablonečtí hasiči, kteří 10 minut po půlnoci vyjeli k požáru odpadu od zábavní pyrotechniky na střeše jednopatrové budovy v Jablonci n/N,“ zhodnotili uplynulou noc hasiči na twitteru. Tento požár se naštěstí podařilo zlikvidovat tak rychle, že nevznikla žádná škoda ani zranění.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, silvestr, policie, hasiči, požár, zábavní pyrotechnika, Raspenava, Twitter, terén, CADdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Dušátko

Petr Kukla - jsem pro každou srandu, petardy,ohňostroje atd, ale když ti už v šest večer bouchají petardy pod oknama a to stále a furt dokola, nedivím se, že někdo zavolá. Mě je zase na blití z těch všech debilů co nemohou počkat na půlnoc....

Sobota, 2. ledna 2021, 07:24Odpovědět

Silvestrovská noc pohledem záchranářů. Pátrání po sebevrahovi, zabouchnuté dveře i potyčky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.