Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž na bobu vyletěl ze sjezdovky. Musel pro něj vrtulník. Podobných případů přibývá

Horská služba dnes byla povolána k čtyřicetiletému muži, který si způsobil těžký úraz při jízdě na bobu. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

Zimním radovánkám se muž oddával na uzavřené sjezdovce na Tanvaldském Špičáku. V plné rychlosti se řítil po svahu na plastovém bobu, když vjel na jednu z hromad sněhu. Ze sjezdovky vylétl a zády dopadl do odvodňovací strouhy. „Podle našich informací jel na tom nejméně vhodném prostředku, na plastové jednomístné „lopatě“,“ popsal incident Martin Dyntr, zasahující horský záchranář.

Na černou sjezdovou dráhu se muž vydal v době, kdy byla v souladu s vládními zařízeními uzavřena. Denně zde ale probíhá zasněžování a úprava. K muži byla horská služba povolána krátce po poledni. Vzhledem k tomu, že jsou skiareály zavřené, nemáme nyní na Špičáku stálou službu,sdělil Dyntr.

Jako první ke zraněnému muži dorazil lékař a člen Letecké záchranné služby, kterého přímo na sjezdovku vysadil vrtulník. „Muže, který měl všechny příznaky vážného úrazu bederní páteře, jsme pak po ošetření zafixovali do vakuové matrace a já jsem pacienta i letecké záchranáře převezl k naší stanici,“ doplnil horský záchranář.

Odsud byl zraněný muž letecky transportován do nemocnice. Horská služba ale upozorňuje, že tento případ není bohužel ojedinělý. „V posledních dnech je to už třetí vážný úraz na bobu. Uzavřené sjezdovky jsou nyní doslova přeplněné sáňkaři a bobisty,“ konstatoval David Savický, náčelník Horské služby Jizerské hory, s tím, že sjezdovky jsou sice lákavé, ale pro bobisty a sáňkaře zcela nevhodné a nebezpečné.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba

Štítky Liberecký, Tanvaldsko, Tanvaldský Špičák, úraz, bob, sjezdovka, horská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na bobu vyletěl ze sjezdovky. Musel pro něj vrtulník. Podobných případů přibývá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.