Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Objednali si pizzu, místo zaplacení poslíčka zmlátili a oloupili. Jednomu z útočníků ještě nebylo osmnáct

Až deset let vězení za loupež hrozí mladíkovi, který koncem listopadu na Liberecku přepadl a oloupil poslíčka s pizzou. Jeho nezletilý komplic by mohl dostat poloviční trest.

Dvojice si objednala pizzu v pátek 20. listopadu. Celkem šlo o tři šunkové a tři sýrové s dodáním na smluvené místo. „Ihned poté, co vystoupil z vozu, uštědřil mu mladý muž několik ran, zatímco druhá z osob využila situace a zmocnila se termoboxu i s chutným obsahem,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský s tím, že za pizzu pochopitelně nikdo nezaplatil.

Případ si poté převzali kriminalisté, kteří už o pár dní později měli pachatele. Staršímu z nich nyní hrozí za zvlášť závažný zločin loupeže dva až deset let vězení. 

Druhému z obviněných ještě nebylo osmnáct let. „V případě trestního opatření odnětí svobody nepodmíněně, vydaného soudem v trestním řízení ve věcech dětí a mládeže, se trestní sazby snižují na polovinu, přičemž spodní hranice nesmí přesáhnout jeden rok a horní hranice pět let odnětí svobody,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky pizza, přepadení, loupež, liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objednali si pizzu, místo zaplacení poslíčka zmlátili a oloupili. Jednomu z útočníků ještě nebylo osmnáct  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.