Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čechovi hrozí u soudu v Görlitz patnáct let. Roky měl házet větve před projíždějící auta

Až patnáct let za mřížemi hrozí v Německu Čechovi, který podle vyšetřovatelů několik let dával na silnici větve, čímž ohrožoval projíždějící řidiče. Obžalobu již prokuratura podala u soudu v saském Zhořelci (Görlitz), napsal v úterý deník Sächsische Zeitung. Muž, který dosud nebyl v Česku a ani Německu trestán, vinu popírá.

Podle státního zástupce měl devětačtyřicetiletý obžalovaný od roku 2014 do roku 2019 v pohraničí s Českem dávat řidičům do cesty větve, a to nejméně v dvaapadesáti případech. Incidenty se odehrávaly především v oblasti mezi Sohlandem a Taubenheimem na česko-saském pomezí nedaleko Šluknova.

U hranic řádí Vrhač větví, němečtí policisté na jeho dopadení vypsali odměnu

Na několika místech nedaleko českých hranic už několik let řádí muž, který hází větve a kameny na projíždějící auta. Němečtí policisté ho proto překřtili na Vrhače větví a varují před ním i české řidiče, kteří mohou navíc pomoci s jeho dopadením.

Němečtí policisté měli od roku 2019 několik fotografií podezřelého, s žádostí o pomoc s pátráním se obrátili i na české policisty. Později se jim podezřelého podařilo dopadnout.

Pokud se u soudu Čechova vina prokáže, hrozí mu podle prokuratury jeden rok až patnáct let vězení. K motivu se vyšetřovatelé nevyjádřili. Muž se k činům nepřiznal a obžaloba se tedy pokusí soud přesvědčit, že za případy stál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Sasko

Štítky soud, gorlizt, vrhač větví, policie, sasko, Zhořelec, Německo, Česko, Šluknov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čechovi hrozí u soudu v Görlitz patnáct let. Roky měl házet větve před projíždějící auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.