Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doma si vypěstoval rostlinu konopí, policisté marihuanu našli při silniční kontrole. Muži hrozí až pět let vězení

Jablonečtí policisté obvinili dvaatřicetiletého muže ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Při silniční kontrole u něj v batohu našli asi 40 gramů marihuany, kterou získal domácím vypěstováním jedné rostliny konopí. Za to mu teď hrozí až pět let vězení.

Policisté muže zastavili 9. prosince na hlavní silnici ve Velkých Hamrech. „Policejní hlídka u něj v rámci kontroly provedla orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na látku THC,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podle ní tak policisté přistoupili k prohlídce vozidla a v batohu našli sušenou marihuanu. „Provedeným šetřením následně policisté zjistili, že obviněný si v domě, ve kterém bydlí, zasadil, vypěstoval v pěstebním boxu, následně sklidil a dále zpracoval jednu rostlinu konopí. Z této poté vyrobil nejméně 40,4 g sušiny konopí, kterou přechovával pro svoji potřebu,“ dodala mluvčí.

Obviněný muž podle mluvčí neoprávněně vyrobil omamnou a psychotropní látku. „Za spáchání uvedeného trestného činu mu nyní v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR/Ilustrační foto

Štítky policie, marihuana, kontrola, Velké Hamry, konopí, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doma si vypěstoval rostlinu konopí, policisté marihuanu našli při silniční kontrole. Muži hrozí až pět let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.