Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Incident kvůli roušce. Strážníci v Jablonci použili na ženu donucovací prostředky

Od úterý se v Jablonci mluví o incidentu, který natočila svědkyně v prostoru mezi ulicemi Pražská a Nádražní. Vše začalo tím, že strážníci ženu opakovaně upozornili na to, že nemá ochranu dýchacích cest. Celý incident se pak ale vyhrotil a policisté ženu v doprovodu dítěte svedli na zem. Podle interního policejního vyšetřování ale strážníci při zásahu nepochybili.

Situaci podle policie vyhrotila právě třiačtyřicetiletá žena, což zachytila kamera jednoho ze strážníků. „Byla městským strážníkem, který tam prováděl hlídkovou službu s asistenty prevence kriminality, opakovaně vyzývána k nasazení roušky nebo respirátoru. Navíc ji strážník důvodnost tohoto požadavku vysvětloval. Jeho opakovaných výzev neuposlechla a odmítla také prokázat svoji totožnost,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Strážník tak na místo přivolal hlídku kolegů. „S nimi i nadále nespolupracovala, rozčilovala se a z místa chtěla odejít. Jeden ze strážníků se ji snažil v odchodu z místa zabránit tím, že ji chytil za zápěstí jedné ruky. Obviněné se ovšem podařilo vytrhnout a následkem toho spadla na zem a okamžitě se sama zvedla. Opět se začala rozčilovat, přičemž manipulovala se svým mobilním telefonem. Tento strážník se snažil display telefonu zakrýt rukou, čehož obviněná využila k tomu, že ho udeřila pěstí pravé ruky do části dolní čelisti,“ dodala mluvčí.


Poté strážníci použili donucovací prostředky a ženu svedli na zem, přičemž hystericky křičela. Následně v doprovodu strážníků odešla do místa svého trvalého bydliště, kde prokázala svoji totožnost předložením občanského průkazu.

Na facebooku se poté objevilo amatérské video svědkyně, které ale zachycuje už jen zásah strážníků, a to ve velmi špatné kvalitě. Co incidentu předcházelo, to zachytila kamera jednoho ze strážníků. Z ní pak pochází policejní popis celé situace. K případu už proběhla i prověrka. „Provedeným vnitřním šetřením bylo zjištěno, že zákrok strážníků byl v souladu se zákonem, za využití zákonných oprávnění strážníka a vzhledem k okolnostem zákroku i zcela přiměřený. Po zhlédnutí záznamu z osobní kamery zakročujícího strážníka stojíme jako vedení městské policie plně za našimi strážníky, kteří mají naši plnou podporu v souvislosti se zákrokem,“ řekl ředitel jabloneckých strážníků Michal Švarc.

Ten vyzývá, aby lidé vládní opatření dodržovali. „Městská policie bude i nadále pokračovat v kontrolách jejich dodržování. Prosím, nenuťte nás vystupovat proti vám represivně. Jde o životy nás a našich blízkých, tak na to nezapomínejme,“ dodal.

K celé situaci se vyjádřil také jablonecký primátor. „Plně stojím za našimi strážníky. Platná opatření je třeba dodržovat a vymáhat. Je pro mě nepochopitelné, že v tak krizové situaci, kdy je reálně ohrožené zdraví i životy nás všech, neudělá matka vše pro to, aby své dítě ochránila a svým chováním mu šla příkladem. Naopak, kladu si otázku, jaký příklad svému dítěti předá tím, že napadne strážníka a odmítne dodržovat zákonná pravidla,“ řekl Jiří Čeřovský

Policie ženu obvinila ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. „Obviněné nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eliška Kulhánková

Štítky strážníci, Jablonec, opatření, policie, videokamera, Jiří Čeřovský, Michal Švarc, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frantisek Bartoš

Aha takže hvězda si jde na pivicko,vezme si stebou dítě ,pak se nalitá předvádí před kamerami tv.a mi pivari zavřený v garážích ji máme litovat ani hovno ,za mě vše pradku kluci

Sobota, 6. března 2021, 08:50Odpovědět

Milan Houdek

Jen mi vrtá hlavou,kde udělali instruktoři chybu,že naši ochránci trénují "in"americké zaklekávání na nebezpečných,agresivních 50ti kilových matkách.Myslím si,že by měli ve vlastním bezpečnostním zájmu nejdříve tuto činnost procvičovat na vstřícných a ochotných individuích kolem přehrady.

Pátek, 5. března 2021, 23:07Odpovědět

Tom Halík

Kdo ji nutil napadnout Policistu? Když se po něm ožene pěstí, nemá se divit, že skončí na zemi s pouty na rukou. Bohužel počínání této ženy vidělo i její dítě... Policisté si ho pak správně vzali trochu stranou... Paní, která to natáčela a hystericky řvala nesmysly na Policajty, byla taky tak trochu mimo mísu... Nejdřív koukala, stihla vytáhnout mobil, zapnula natáčení a pak teprve začala nadávat... navíc přes celou rušnou ulici ????

Pátek, 5. března 2021, 22:03Odpovědět

Marie Mičová

A co jako??? Vždyť je to povinný (samozřejmě smysl nařízení je druhá věc?). Tak nebudeme dodržovat dopravní značky, kterou jsou omezující, v krámě si "nakoupíme" bez zaplacení, protože proč ne... A strážníci dělají svojí práci, takže zákrok úplně v pořádku.

Pátek, 5. března 2021, 20:06Odpovědět

Miroslav Janik

Jablonecký měšťáci,výkvět inteligence...

Pátek, 5. března 2021, 17:34Odpovědět

Josef Papež

A zase jedna Pipina která rozumu nepobrala si vezme jako rukojmí děcko a myslí ,že na ni policajti nemůžou.Policajti nejsou gestapo ale je vidět,že lidi nemají respekt a to i díky jejich nejvyšším nadřízeným.

Pátek, 5. března 2021, 12:56Odpovědět

Karel Čáp

To se pochlapili Hamáčkovi frajeři.Aby vyšetřili kdo otrávil Bečvu na to není čas protože by to bylo proti Babišovi ale mlátit ženské před jejich dětmi to jim jde.Vidím to tak že pokud bude potřetí premiérem Babiš tak to udělá jako Putin .Změní za přispění Zemana ústavu a bude premiérem na doživotí.Proto se bude tento vyjímečný stav prodlužovat až do voleb,aby nemohli lidé protestovat na ulicích.Bude tady Babišland na věčné časy.Moc jsme si od revoluce nepomohli Komančové nebo Babiš to je stejné.

Pátek, 5. března 2021, 11:43Odpovědět

Michal Poliach

Hele lidi, mate praci? Nebo jste meli praci? Byli jste radi, ze jste zaplatili najem, jidlo..? Jste nastvani, ze treba ted nemate praci? A mate problem? Tuto nastvanost, tuto nenavist, je spravne smerovat proti nekomu presne takovemu jako vy? Nebo tem, kdo maji to stesti, ze tohle jeste muzou, ze muzou pracovat? Jednemi z takovych sou ti vasi "gestapaci", kdyz vidim tu nenavist, ktera v okamziku, kdy se k vam nekdo bude snazit vloupat - mit ale nebudete, kdyz nekdo znasilni vase dite - budete radi, ze existuji taci, kteri se o to postaraji. Tohle vase "gestapo" jsou jen zamestnanci, jen delaji svou praci - jako kazdy jiny. Zivi rodiny. A my jim to zprijemnujem - naaadherne. A proc? Protoze sme nastvani na politiky? Tak proto se mstime policii? No tak hlavne, ze jsou v tom emoce. To je dulezity co? A co takhle vzit tu nenavist, vzit ty emoce - a misto destrukce a skodeni - co je investovat treba do politiky, abysme vyresili - a ne jen nejakou koronu, ale vsechno. Mame tolik energie a misto toho, abysme ji pouzili k reseni a meli se lip - tak si ublizujem. Nenavidime se navzajem slovo gestapo - je vlastne jen vyron dokonale nenavisti, ale proc? Protoze nekdo zivi rodinu? Uprimne co sem videl ja na zaznamech - tak to, jak se lide chovaji - nikdy nepochopim, za zadnych okolnosti. Osobne - v policajtech chybu nevidim. Nezlobte se.

Pátek, 5. března 2021, 10:02Odpovědět

Jaroslav Vitásek

Zajímalo by mě, kolik lidí co se tu takhle čertí, se jen podívali na video vytržený z kontextu a článek nečetlo... V tomto případě stojím plně za policií. Věřím že se nevyžívaj v buzerování, ale když je někdo nepřizpůsobivej (navíc když policistu napadne), tak co s takovejma lidma...

Pátek, 5. března 2021, 09:45Odpovědět

Luboš Kolář

České gestapo v akci.

Pátek, 5. března 2021, 08:38Odpovědět

Mario Marek

Snad jsou manželky a děti těch gestapáků v uniformách dostatečně hrdí na tatínka, manžela

Pátek, 5. března 2021, 08:38Odpovědět

Michal Poliach

Jako obycejny clovek stojim plne za policii CR. Ba vic- nikdy nepochopim takoveto chovani lidi. Bezduvodne- ne, neni to bezduvodne, naschval nekomu skodit, kdo za nic nemuze, pani je hrozna frajerka- ale vite co? Ono ti, kdo predvedou hysterii- patri do jednoho pytle, za me potrebuji odbornou psychyckou lecbu. A pokud je to mamina ditete- tak to zjevne je velmi spatna matka. Kecy o poctu strazniku ...sou zblechty nehodne komentare. Tohle je tak MOC SPATNE. Za me je to ubohe. Nastvany sem, ale taky proto nejdu sousedum rozkopat dvere, a presto, ze bych rad uz fungoval normalne- tohle chovani je presne tim chovanim, ktere bojkotuje prave to, abysme se uz hnuli dopredu. Maminka skodi sobe, skodi diteti a jeste si mysli jak nekona spravne. Nekona.

Pátek, 5. března 2021, 08:26Odpovědět

Monika Švarcová

To je fakt hrozný, zase 4 chlapi na 1 ženskou s dítětem. Kdyby tahle autorka videa na ně nekřičela, možná by ta dotyčná dopadla hůř, nikdo okolo si jich radči nevšímal.

Pátek, 5. března 2021, 07:58Odpovědět

Tomas Mlejnek

Pánové opět předvedli jak jsou velcí frajeři, zatímco u přehrady jsou stánky obklopené ozralími, kteří nedodržují absolutně nic a měšťáci dělají na obchůzkách, že to nevidí, zato na prázdné ulici kde si dovolí jít žena bez roušky je pro ně takový zásah adekvátní? P. S. Švarciku máš tam pěkné buzeranty.

Pátek, 5. března 2021, 06:24Odpovědět

Michal Tojefuk

Už jen začít střílet, věřím že k tomu brzo dojde.

Pátek, 5. března 2021, 06:07Odpovědět

Milan Harencak

a bude huř

Čtvrtek, 4. března 2021, 21:57Odpovědět

Katka Štěpánová

Až nám vláda bude nařizovat, že máme začít skákat z mostu, tak co? Pokud kolem mě nikdo nebude, ani já NEBUDU venku nosit roušku!!! Používejme, prosím, všichni, zdravý rozum, když už se vláda zbláznila!

Čtvrtek, 4. března 2021, 20:31Odpovědět

Miroslav Jaja

Jak bude potrestán policista, který jí bránil v tom, aby si vše natočila. Ono by z jejího mobilu mohlo vylézt něco jiného než vyleze od policajtů, a to nelze dopustit. Vždyť naši pomáhači a chránici jsou neomylní, ale nějak často už zakročují i proti ženám. Asi se přibližujeme do Ruska nebo Běloruska - )rovní policajtů už tam jsme. Je vidět, že jich je zbytečně moc.

Čtvrtek, 4. března 2021, 20:10Odpovědět

Richard Novotny

hamba pčr

Čtvrtek, 4. března 2021, 19:25Odpovědět

Incident kvůli roušce. Strážníci v Jablonci použili na ženu donucovací prostředky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.