Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podvodníci si hrají na asfaltéry. Zbohatnout se snaží i v Libereckém kraji

Falešný vrchní... To tu už bylo. Na Jablonecku a Frýdlantsku ale místo nepravých číšníků řádí falešní asfaltéři.

Nabídnou firmě nebo soukromé osobě vyasfaltování nějaké plochy. Jenže majiteli pak zbydou akorát oči pro pláč a lehčí peněženka. S podobnými podvodníky má policie zkušenosti už z minulosti. Zdá se, že nyní se snaží podvodníci zbohatnout touto metodou znovu.

Díky navenek serióznímu jednání dokážou podvodníci vymámit z lidí ne zrovna malé částky. „Skupina falešných asfaltérů se chová prakticky stále podle stejného scénáře. Firma přijede k domu nebo firmě a nabídne vyasfaltování nějaké plochy s tím, že jede ze stavby a zbyl jí materiál,“ komentovala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Na domluvené místo pak podvodníci vylijí nekvalitní asfaltový materiál, nechají si zaplatit hotově a většinou se ještě domluví, že dodělají zbylou část předzahrádky nebo třeba dvora. „Peníze si nechají vyplatit hotově nebo na fiktivní účty,“ uvedla Šrýtrová. Klienti pak podvodníky ani své peníze už nikdy neuvidí.

Většinou se jedná o podvodníky rumunské, polské nebo slovenské národnosti s anglickými nákladními vozy, podle informací policie se jedná o organizovanou skupinu v rámci celé Evropy. „Kriminalisté evidují několik takových případů v poslední době na Jablonecku a Frýdlantsku,“ dodala mluvčí.

Policisté tak varují veřejnost před podobnými podvodnými nabídkami. Případní poškození by se měli obrátit na linku 158 nebo nejbližší policejní služebnu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, asfaltéři, podvodníci, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Frýdlantsko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci si hrají na asfaltéry. Zbohatnout se snaží i v Libereckém kraji  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.