Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči zasahovali u požáru domu v Hořeních Pasekách. Škoda je pět milionů

Před čtvrtou hodinou ráno začal hořet dům ve Světlé pod Ještědem – Hořeních Pasekách. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Dva obyvatelé domu vyvázli bez zranění, zásah pokračoval až do ranních hodin.

„K hašení jsme nasadili pět vodních proudů, jak vnější, tak vnitřní cestou,“ uvedli hasiči na twitteru. Podle nich byly v objektu dvě osoby, obě ale vyvázly bez zranění.

Požár zasáhl zhruba polovinu domu. „Plameny šly skrz střešní konstrukci," uvedl krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. Pro hasiče nebylo snadné se k místu požáru dostat kvůli zimnímu počasí a úzké a namrzlé příjezdové cestě. „Bylo to komplikované, ale nakonec se nám tam podařilo dostat i výškovou techniku," uvedl Sucharda.

Hasiči z osmi jednotek s devíti cisternami požár likvidovali zhruba od 3:20, pod kontrolu ho dostali zhruba o dvě a půl hodiny později a zcela uhasili kolem 9:15. Při zásahu museli mít dýchací techniku. „Měli jsme tam i zřízené stanoviště pro doplňování tlakových lahví, protože tam byla velká spotřeba dýchacích přístrojů," dodal mluvčí hasičů.

Příčinu zjišťovali vyšetřovatelé hasičů a policie odpoledne za pomoci psovoda se služebním psem. „Během tohoto ohledání se nepodařilo hasičům a policistům určit jednoznačnou příčinu vzniku požáru. K jejímu stanovení budou zadány ke zpracování znalecké posudky," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, hoření paseky, hasiči, hzs lk, dům, úraz, Světlá pod Ještědem, Twitter, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahovali u požáru domu v Hořeních Pasekách. Škoda je pět milionů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.