Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Doživotí za vraždy v Turnově a Rovensku. Muž zavraždil dvě ženy

Krajský soud v Hradci Králové dnes rozhodl o doživotním trestu pro dvaačtyřicetiletého Karla Šťovíčka. Ten loni v létě uškrtil dvě ženy. Obžalovaný i státní zástupkyně se vzdali práva na odvolání. Podle soudu muž zavraždil první ženu v noci na 26. července v obci Rovensko pod Troskami a druhou krátce po půlnoci 5. srpna v Turnově. S oběma ženami měl předtím pohlavní styk, vyplynulo z obžaloby.

Pětatřicetiletá žena z Rovenska pod Troskami byla pohřešována od 25. července. Policie její tělo našla o tři dny později. Od samého začátku případ vyšetřovala jako násilný trestný čin.  „Pitva potvrdila, že žena měla na těle zranění, která by mohla nasvědčovat účasti jiné osoby,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.  

Při pátrání se policie obrátila s pomocí i na veřejnost. „Do pátrání po pohřešované bylo nasazeno na pět desítek policistů a hasičů spolu s psovody a policejní vrtulník. Během pátrací akce se však ženu nepodařilo nalézt,“ dodal mluvčí. 

Tělo druhé ženy našel začátkem srpna náhodný kolemjdoucí v Jizeře. V tomto případě mělo jít o devětatřicetiletou matku dvou dětí ze Semilska. Ještě ten den se policii podařilo Karla Šťovíčka dopadnout a zadržet.   

Za dvojnásobnou vraždu hrozilo pachateli odnětí svobody na 15 až 20 let, popřípadě výjimečný trest. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vražda, Karel Šťovíček, Rovensko pod Troskami, Turnov, Jizera, doživotí, soud, Hradec Králové, policie, Krajský soud v Hradci Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doživotí za vraždy v Turnově a Rovensku. Muž zavraždil dvě ženy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.