Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Boj jablonecké radnice s problémovými skupinkami mladistvých. Volejte strážníky, radí obyvatelům

Několik posledních měsíců způsobují na veřejných místech v Jablonci problémy skupinky mladistvých. Dělají nepořádek, obtěžují kolemjdoucí, popíjejí alkohol. Vedení města nyní vyzvalo občany, aby v případě rušení veřejného pořádku okamžitě volali strážníky.

Podle radnice jde o stále stejné skupinky na stále stejných místech - u mšenského Kauflandu, v lesoparku Žižkův vrch, v Pasířské ulici, v Tyršově parku. 

„Rozpoznat takovou skupinu mladistvých je velmi snadné: vždy je hlučná a vždy ji viditelně provází alkohol, drogy, nepořádek, ničení majetku nebo přírody. Poházené lahve a obaly od alkoholu se často stávají základem černé skládky,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast sociální David Mánek.

Podle něj moc nemá cenu, aby se lidé snažili mladistvé na problémové chování upozorňovat. „Teenageři většinou nekomunikují a na výtky kolemjdoucích reagují často agresivně slovním i fyzickým napadáním,“ dodal.

Lepší tak je volat městskou policii, která by měla pořádek zjednat. „Jakmile přijde telefonické oznámení, snaží se být strážníci co nejrychleji na místě, kde se má problémová skupina mladistvých pohybovat. Často se ale ukáže, že oznámení přišlo s příliš velkým zpožděním nebo bylo nepřesné, a tak hlídka dorazí na prázdné místo. Delikventi stačí zmizet,“ popisuje zkušenosti ze zásahů strážník Lukáš Vokatý.

Lidé by tak měli volat okamžitě, kdy zpozorují nějaký problém. „Do telefonu je také třeba co nejpřesněji popsat nejaktivnějšího a nejagresivnějšího člena či členy skupiny. Rychlé oznámení pomůže strážníkům zasáhnout efektivně,“ říká ředitel jabloneckých strážníků Michal Švarc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec, městská policie, problémové skupiny, radnice, alkohol, Kaufland, Žižkův vrch, Michal Švarc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mrázek

Vždyť je to stejně marný boj ! Nejsou žádné kloudné tresty. To chce hned sebrat a na půl roku natvrdo do basy včetně práce !!

Čtvrtek, 24. června 2021, 18:05Odpovědět

Boj jablonecké radnice s problémovými skupinkami mladistvých. Volejte strážníky, radí obyvatelům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.