Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nenechte se napálit. Podvodníci lákají na falešný web České pošty

Finanční správa varovala před podvodnými e-maily a textovými zprávami, které se snaží z lidí vylákat důvěrné bankovní informace pro účely platby od finanční správy. Útočníci se vydávají za Českou poštu a z její falešné internetové stránky uživatele přesměrují k vyplnění bankovních údajů na platebních branách.

K údajnému získání peněz od finanční správy útočníci vedou uživatele na podvržený odkaz cekposta.cz, adresa stránek České pošty přitom je ceskaposta.cz. Podobu podvrženého webu finanční správa zveřejnila. "Tato phishingová kampaň opět cílí na veřejnost. Nejedná se o legitimní žádost České pošty, jedná se o pokus o vytvoření falešné důvěrnosti prostřednictvím využití loga České pošty a tím vytvoření domněnky, že se jedná o pravou žádost," uvedla mluvčí Generálního finančního ředitelství Zuzana Mašátová.

Připomněla, že neznámé a podezřelé textové zprávy, e-maily a zejména jejich přílohy by lidé neměli otevírat a reagovat na ně.

Podvodné e-maily, které slibovaly platbu od finanční správy, se objevily už dřív. Třeba v září 2014 upozornilo Generální finanční ředitelství na podvržený web, kam uživatele směřovaly e-maily informující v angličtině o nároku na vrácení daně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky ČR, kriminalita, internet, daně, správa, banky, Česká pošta, Finanční správa, Generální finanční ředitelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenechte se napálit. Podvodníci lákají na falešný web České pošty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.