Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V řadové garáži vypukl požár, majitel zkolaboval. Život mu zachránili policisté

Dramatickou situaci řešila policejní hlídka 28. srpna v Mimoni. V řadové garáži v ulici U Nemocnice začalo hořet auto a majitel přitom zkolaboval. Na místě byli jako první právě policisté, kteří muži poskytli první pomoc.

„Praporčík Václav Serdel u něj ihned zkontroloval životní funkce a zjistil, že nedýchá. Strhnul z něj proto košili a zahájil masáž srdce,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková

Mezitím donesl místní strážník Jiří Samek ze svého služebního vozidla defibrilátor a společně k tělu seniora připevnili elektrody. „Přístroj pak doporučil jeden výboj, který mu policista aplikoval a dál pokračoval v srdeční masáži do doby, než pacient začal dýchat. Senior nabyl vědomí ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby,“ dodala mluvčí.

Praporčík Václav Serdel nezachraňoval život s použitím defibrilátoru poprvé. Jedná se o stejného policistu, který v roce 2017 se svým kolegou z mimoňského obvodního oddělení udržel při životě do příjezdu zdravotnické záchranné služby teprve dvanáctiletou dívenku, kterou doma v noci ve spánku postihla zástava srdce. Do té doby rodiče o tom, že má jejich dcerka nemocné srdce, vůbec nevěděli. Dnes je z dívky velká slečna a těší se dobrému zdraví.

„V Libereckém kraji jsme za dobu fungování projektu "AED pro Liberecký kraj" pomohli zachránit život devíti lidem, zajímavostí jistě je to, že v šesti případech byli pacienti "v rukách" mimoňských policistů,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, požár, Mimoň, Jiří Samek, Liberecký kraj, garáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V řadové garáži vypukl požár, majitel zkolaboval. Život mu zachránili policisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.