Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž zkolaboval při návštěvě známého. Život mu zachránili policisté s defibrilátorem

Policejní hlídka byla jako první na místě u události, ke které došlo minulý týden v Železném Brodě. Při návštěvě známého zkolaboval třiadevadesátiletý senior, policistům se ale včasným zásahem podařilo zachránit mu život.

„Policisté dorazili na místo za tři minuty. Praporčík Jiří Rejmont z obvodního oddělení v Železném Brodě a praporčík Ondřej Fibikar z obvodního oddělení v Rychnově převzali péči o seniora v bezvědomí a se zástavou dýchání z rukou syna majitelky domu. Ten mu do jejich příjezdu masíroval srdce pod vedením dispečera zdravotnické záchranné služby, se kterým byl v telefonickém spojení,“ popsala dramatickou situaci policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle ní pak policisté použili přenosný defibrilátor a poté pokračoval v nepřímé masáži srdce. „Zdravotnická záchranná služba si od nich přebírala pacienta v bezvědomí, které naštěstí nabyl ještě před transportem do nemocnice," dodala mluvčí.

Vedoucí dispečinku záchranné služby později telefonicky kontaktoval policejní operační středisko, aby oběma policistům poděkoval za výborně zvládnutou první pomoc před příjezdem sanity, bez které by pacient nepřežil. „Třiadevadesátiletý muž ze Železného Brodu se tak stal desátým člověkem, kterému jsme v Libereckém kraji pomohli zachránit život,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, defibrilátor, záchrana života, Železný Brod, zdravotnická záchranná služba, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zkolaboval při návštěvě známého. Život mu zachránili policisté s defibrilátorem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.