Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Semilsku se autobus převrátil do příkopu. Šest zraněných, jeden těžce

K vážné dopravní nehodě došlo před polednem v Bradlecké Lhotě na Semilsku. Autobus se tam převrátil do prudkého příkopu. V době nehody v něm kromě řidiče jelo pět cestujících, všichni se při nehodě zranili, jeden vážně. Vyproštění autobusu trvalo šest hodin, poté byl zásah na místě ukončen.

Řidiče autobusu museli hasiči vyprostit. Záchránáři na místě ošetřili šest zraněných. „Jednoho s těžkým zraněním odvezla sanitka do nemocnice v Liberci a čtyři s lehkým zraněním do Jičína, šestý zraněný převoz nepotřeboval," řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Kvůli vyšetřování nehody byla silnice v Bradlecké Lhotě několik hodin uzavřená. „Máme zmapováno, že autobus náhle najel na nezpevněnou krajnici v mírně pravotočivé zatáčce. Ovšem co bylo příčinou vyjetí autobusu zatím nevíme, to je předmětem prověřování," doplnil Robovský.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, spolu s hasiči Libereckého kraje byli na místě i jejich kolegové ze sousedního Královéhradeckého kraje. „Vozidlo sjelo do hlubokého příkopu, kterým protéká potok a převrátilo se na bok. Řidiče autobusu hasiči vyprostili předním oknem a předali do péče záchranné služby Libereckého kraje, dále poskytovali neodkladnou předlékařskou pomoc pěti zraněným cestujícím," popsala zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.

V autobusu bylo podle mluvčí zhruba 300 litrů nafty a další provozní kapaliny, hasiči proto za pomoci sorpčních hadů zachytávali uniklé látky v potoce a zhruba o kilometr dál po proudu postavili norné stěny. Na místo povolali i zástupce odboru životního prostředí. Při nehodě poškodil autobus i sloup elektrického vedení, uvolněné dráty museli energetici odstranit, aby bylo možné s pomocí těžké vyprošťovací techniky autobus z potoka vytáhnout. To se soukromé firmě povedlo krátce po 17:00. „Po provedení závěrečného průzkumu, kdy bylo vyloučeno další ohrožení životního prostředí, velitel zásahu předal místo události policii," dodala mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Bradlecká Lhota, nehoda, zranění, autobus, Semilsko, hzs lk, hasiči, okres Semily, havárie, Liberecký kraj, potok, Liberec, Jičín, Hasičský záchranný sbor, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na Semilsku se autobus převrátil do příkopu. Šest zraněných, jeden těžce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.