Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přepadené ženě pomohli dva muži, zadrželi pachatele

Policisté vyšetřují případ, kdy na Jablonecku čtyřiadvacetiletý recidivista nad ránem přepadl jednačtyřicetiletou ženu. Její křik o pomoc ale zaslechli dva muži, kteří po útěku lupiče dopadli. Muži hrozí až deset let vězení. Navíc ve stejný den se vloupal do jednoho hotelu.

Žena se vracela z oslavy, když ji muž začal pronásledovat. Nejprve ji obtěžoval slovně, poté ale přidal na agresivitě. „Náhle ji v nestřeženém okamžiku pevně chytil, překryl ústa a odtáhl do prostor zastávky. Vyděšená žena se ještě z posledních sil snažila bojovat, ale pevné sevření útočníka bylo silnější. Sdělila mu, ať si vezme, co chce, ale aby ji nechal být,“ popsala mluvčí policie Adéla Fialová.

Ženě se navíc podařilo zakřičet o pomoc, což uslyšeli i dva muži, kteří byli nedaleko. Lupič se tak dal na útěk. „Zatímco jeden za pachatelem utíkal, druhý jej pronásledoval vozidlem,“ dodala mluvčí s tím, že se jim pachatele podařilo zadržet.

Později se ukázalo, že jde o recidivistu. „Kriminalisté zjistili, že před samotným činem loupeže se ještě stihl vloupat do jednoho z hotelů, kde svým jednáním způsobil škodu za více jak třicet tisíc korun,“ uvedla Fialová.

Vyšetřovatel už muži sdělil obvinění ze spáchání zločinu loupeže, přečinů krádeže a poškození cizí věci. Soud následně akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby. „V případě odsouzení tomuto recidivistovi hrozí trest odnětí svobody v trvání až 10 let,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, přepadení, recidivista, jablonecko, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Přepadené ženě pomohli dva muži, zadrželi pachatele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.