Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tibetská doga v Křižanech utekla z pozemku a napadla ženu. Kousala ji po celém těle

Nepříjemný incident se odehrál v neděli odpoledne v Křižanech. Tibetská doga tam majiteli utekla z pozemku a napadla ženu, která venčila svého chrta. Po útoku skončila kvůli rozsáhlým zraněním v nemocnici a podstoupila operaci. Případ šetří policie.

Majitel v Křižanech chová dva psy plemene tibetské dogy. Jeden z nich vyběhl ze zahrady a devětatřicetiletou ženu na cestě napadl. „Nejprve se ženě zakousl do lýtka, a když vlivem ostré bolesti upadla, pustil se do ní na zemi,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Obrovský pes se podle mluvčí k ženě choval jako ke své kořisti a kousal ji po celém těle, kromě toho útočil i na její krk a hlavu. „Tu si kryla rukama, proto má vážně poraněnou levou ruku, kterou si chránila obličej. Majitel se svého psa snažil dostat pod kontrolu, ale z jejího pohledu se mu to příliš dlouho nedařilo,“ dodala mluvčí.

Ženu s velmi bolestivými zraněními převezla zdravotnická záchranná služba do liberecké nemocnice. „Podrobila se rozsáhlému šití pod narkózou,“ doplnila Baláková. Nyní je napadená v domácí péči, ale značně omezená na běžném způsobu života.

Proto policisté obvodního oddělení v Českém Dubu v této souvislosti už zahájili úkony trestního řízení pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti. „Na základě vyžádané lékařské zprávy pak rozhodnou, zda právní kvalifikaci případně zpřísní na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V rámci tohoto prověřování mimo jiné budou zjišťovat a prověřovat okolnosti, za kterých se tento velmi ostrý pes dokázal dostat mimo ohrazený pozemek na veřejnou cestu,“ vysvětlila mluvčí. Podle ní je velké štěstí, že žena nevzala na procházku i svou osmiletou dcerku, která s ní obvykle jejich chrta venčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, křižany, tibetská doga, napadení, pozemek, pes, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tibetská doga v Křižanech utekla z pozemku a napadla ženu. Kousala ji po celém těle  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.