Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči v Libereckém kraji vyjížděli kolem poledne ke čtyřem požárům v přírodě

Hasiči v Libereckém kraji vyjížděli dnes po poledni během jediné hodiny hned ke čtyřem požárům v přírodě. Zasahovali v Liberci, Železném Brodu, Raspenavě a ve Skalanech, které jsou osadou obce Vyskeř v Českém ráji. I tam už se podařilo dostat oheň pod kontrolu, ještě nějakou dobu tam ale dohašování potrvá, řekl mluvčí hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jakub Sucharda.

Většinou jde podle Suchardy o pálení či vypalování trávy, listí nebo klestí. „Teď jsou ty podmínky ke vzniku požáru prakticky ideální - sucho a větrno," doplnil mluvčí hasičů. Lidé by proto podle něj měli být opatrní a oheň rozhodně neopouštět. Při pálení by také měli mít připravené prostředky na hašení jako jsou voda, případně lopaty a hlínu, aby požár udusili. Pokud se oheň rozšíří, většinou už ho při současném počasí bez pomoci hasičů nedokážou zlikvidovat.

Liberecký kraj je oblíbenou rekreační oblastí, je plný chatařů a chalupářů a také zahrádkářů, kteří podle Suchardy využívají pěkného počasí k práci na zahradách. K požárům v přírodě vyjížděli hasiči i přes týden, o víkendech jich ale podle mluvčího výrazně přibývá. Třeba minulou neděli vyjížděli hasiči k požáru hospodářského přístřešku se zemědělskou technikou ve Škodějově na Semilsku. Na místě bylo šest jednotek a přístřešek museli rozebrat. Příčinou požáru byla nedbalost při pálení klestí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, příroda, Liberecký, Liberecký kraj, Vyskeř, Hasičský záchranný sbor, Liberec, Raspenava, Český ráj, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Libereckém kraji vyjížděli kolem poledne ke čtyřem požárům v přírodě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.