Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Policisté měřili rychlost řidičů v celém kraji. Největší prohřešek byl na Jablonecku

Policisté měřili v Libereckém kraji rychlost vozidel v rámci akce Speed Marathon. Přesto, že dopravně bezpečnostní akce byla dopředu avizována, řidiči překračovali rychlost směle dál. Mezi prohřešky však nepatřila pouze nepřiměřeně rychlá jízda. Policisté odhalili celkem 126 přestupků.

Ve čtvrtek proběhla v Libereckém kraji akce Speed Marathon, do níž se mohli již dříve zapojit občané a dát policii tipy na místa, kde by mělo měření rychlosti probíhat. Navrhli celkem 262 míst, hlasovat mohli během celého února.

Měření rychlosti před budovou policie?

Veřejnost dala polici tipy i na poněkud zvláštní místa.  „Vedle těch opodstatněných se objevovaly také humorné tipy, které policisty s měřící technikou směřovaly na kuriózní místa,“ uvedla Vladimíra Šrýtrová, koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje.

Policie bude dnes na 950 místech po celém Česku měřit rychlost aut

Policisté budou dnes na zhruba 950 místech po celé republice kontrolovat, jestli řidiči dodržují povolenou rychlost. Bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon se koná v Česku posedmé a stejně jako v předchozích letech místa, kde se bude rychlost...

Mezi taková místa patřila například ulice Pastýřská v Liberci před samotnou budovou policie nebo chodníky kolem liberecké přehrady. „Seriózní tipy v jejich návrzích ale převažovaly a policisté jim za ně touto cestou děkují,“ dodala mluvčí.

Největšího hříšníka odhalili na Jablonecku

Měření policie prováděla na 48 místech v kraji, na některých opakovaně. Akce probíhala po celý den, během něhož policisté zkontrolovali 140 řidičů. „Ti se dopustili dohromady 126 přestupků proti zákonu o silničním provozu, z nichž celkem ve 121 případech zaplatili na pokutách 68 500 korun,“ informovala Šrýtrová. Pět dalších přestupků projedná příslušný správní orgán.

K měření využili policisté radarové rychloměry, které jsou zabudované v policejních vozech a dále také moderní ruční laserové rychloměry.

Velké množství zkontrolovaných řidičů překročilo maximální povolenou rychlost, celkem jich bylo 97. Nejhorší případ nepřiměřeně rychlé jízdy odhalily policejní rychloměry na Jablonecku v ulici Podhorská. „Po odečtení tolerance překročil řidič v obci nejvyšší povolenou rychlost 50 km/h o 46 km/h,“ uvedla mluvčí.

Alkohol i mobilní telefon za volantem

Problémem však nebyla jen rychlá jízda. Policisté objevili i řidiče, který usedl za volant i přes zákaz řízení, další zase pod vlivem alkoholu. Mezi další prohřešky řidičů patřilo například používání mobilního telefonu za jízdy, nezapnuté bezpečnostní pásy i nevyhovující technický stav vozidla.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, pokuta, měření rychlosti, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté měřili rychlost řidičů v celém kraji. Největší prohřešek byl na Jablonecku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.