Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za smrt chlapce v Českém Dubu nese odpovědnost jeden z vedoucích tábora, uzavřela policie

Před dvěma lety v nemocnici tragicky zemřel šestiletý chlapec poté, co se topil na koupališti v Českém Dubu. Po dlouhém vyšetřování vyšlo najevo, že vinu za jeho smrt nese vedoucí pracovník tábora, který je obviněn z usmrcení z nedbalosti. Nyní mu hrozí několik let ve vězení.

Tragédie se odehrála v červenci roku 2020. Chlapec byl účastníkem letního tábora, spolu s dalšími zhruba šedesáti dětmi a vedoucími pracovníky vyrazili na koupaliště.

Na chlapce nedával nikdo dostatečný pozor. Začal se ve vodě topit, jeho bezvládné tělo pak vynesly nezletilé dívky, taktéž účastnice tábora. Všimly si chlapce dříve, než vedoucí. Chlapci byla poskytnuta laická první pomoc, i přes lékařskou péči však následující den v nemocnici zemřel.

Na koupališti v Českém Dubu utonul nezletilý chlapec

K tragické události na českodubském koupališti došlo v pondělí 6. července odpoledne kolem půl páté.

Případ vyšetřovatelka služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie ČR v Liberci po dlouhém prověřování okolností smrti chlapce uzavřela s tím, že je vinen jeden z vedoucích.

„Na základě analýzy rozsáhlých zadokumentovaných podkladů k případu, které obsahují i odborné znalecké posudky, dospěla vyšetřovatelka k závěru, že je za chlapcovu smrt odpovědný jeden z vedoucích pracovníků tábora a počátkem tohoto měsíce ho obvinila z přečinu usmrcení z nedbalosti. Dnes ho poprvé vyslechla jako obviněného,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Ivana Baláková.

Daný vedoucí navíc podle pracovní smlouvy neměl oprávnění podnikat s dětmi aktivity mimo táborovou základnu, na koupališti s nimi tedy vůbec neměl být.

„Tento muž na místě vůbec neprověřil u jednotlivých dětí jejich plavecké schopnosti a nezajistil nad nimi dostatečný dozor ve vodě,“ informovala mluvčí.

Obviněnému muži hrozí až šest let odnětí svobody.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, vyšetřování, Český Dub, koupaliště, utonutí, smrt, Policie České republiky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za smrt chlapce v Českém Dubu nese odpovědnost jeden z vedoucích tábora, uzavřela policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.