Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Uhelná byla bez vody, zloděj ukradl transformátor. Stopa vlečení těžkého předmětu vede do Polska

Havárie postihla v pátek Uhelnou a Grabštejn, v obou obcích přestala téct voda. A důvod? Zloději u vodního vrtu ukradli transformátor a voda tak netekla. Celou věc nyní řeší policie, která hledá pachatele.

Voda přestala téct už v noci na pátek. „Z důvodu opravy provozní havárie na vodovodním zařízení bude dne 1.4.2022 od 4:00 hod do cca 14:30 hod přerušena dodávka pitné vody v Hrádku nad Nisou v části Uhelná. Za vzniklou situaci se svým zákazníkům omlouváme.“ To byla zpráva, která se objevila na webu Severočeských vodovodů a kanalizací.

Jenže důvod celé havárie pracovníky společnosti překvapil. „Při odstraňování příčin se však pracovníci vodárenské společnosti asi nestačili divit. Na ocelové konstrukci v těsné blízkosti vrtu pod Uhelnou chybí transformátor. Ve výšce po něm zůstaly jen poškozené kabely a izolátory. Od paty sloupu se do polí jasně rýsuje stopa po vlečení těžkého předmětu,“ popsal za hrádeckou radnici Roman Sedláček.

Stopa pak vede asi kilometr polem, poté mezi Uhelnou a Oldřichovem až k hranici s Polskem a za ní, kde je dál dobře vidět. „Hrádecké oddělení Policie ČR událost zaevidovalo o předalo službě kriminální policie, která celou záležitost šetří,“ dodal Sedláček.

Podle něj by se ale mělo šetřit s ukvapenými soudy o pachatelích. „Není to tak dlouho, kdy tudy ujíždělo kradené auto do Polska. Vyšetřování přitom ukázalo, že řidičem byl Čech,“ řekl Sedláček.

Dodávky vody vodárny obnovily v průběhu pátečního odpoledne, i když zatím provizorně. O dodávky elektřiny pro vrt se staral mohutný agregát.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hrádek nad Nisou

Štítky Uhelná, voda, havárie, policie, krádež, transformátor, Polsko, Roman Sedláček, Grabštejn, Hrádek nad Nisou, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uhelná byla bez vody, zloděj ukradl transformátor. Stopa vlečení těžkého předmětu vede do Polska  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.